Inlägg från: malin ulrika |Visa alla inlägg
  • malin ulrika

    hur får ni köttbullarna att hålla ihop

    Om man har lök i så ska löken fräsas först. Vattnet i löken kommer annars ut när man stekar, och gör att de faller sönder. Eller så kan man RIVA löken fint.

  • malin ulrika

    Saxon,
    den där metoden har jag också prövat, mästerkocken Jan Boris Möller har skrivit det knepet i sin "julbok". Man kan också ta en spritspåse (utan munstycke) och "spritsa" bullarna rakt ut i handen, i stället för att rulla dem, så går det fort och bra.
    Man kan frysa in frikadellerna innan de är stekta och sen bara steka å dem när de ska ätas, om man vill! Håller med att de blir runda och fina!
    Också där jag har fått knepet att om man ska ha lök i ska den fräsas först, så inte vattnet i löken gör att den separerar om man har den rå i smeten.

Svar på tråden hur får ni köttbullarna att hålla ihop