hur får ni köttbullarna att hålla ihop
Om man har lök i så ska löken fräsas först. Vattnet i löken kommer annars ut när man stekar, och gör att de faller sönder. Eller så kan man RIVA löken fint.
Om man har lök i så ska löken fräsas först. Vattnet i löken kommer annars ut när man stekar, och gör att de faller sönder. Eller så kan man RIVA löken fint.
Saxon,
den där metoden har jag också prövat, mästerkocken Jan Boris Möller har skrivit det knepet i sin "julbok". Man kan också ta en spritspåse (utan munstycke) och "spritsa" bullarna rakt ut i handen, i stället för att rulla dem, så går det fort och bra.
Man kan frysa in frikadellerna innan de är stekta och sen bara steka å dem när de ska ätas, om man vill! Håller med att de blir runda och fina!
Också där jag har fått knepet att om man ska ha lök i ska den fräsas först, så inte vattnet i löken gör att den separerar om man har den rå i smeten.