Oxfilé
Någon som har något gott recept på oxfilé liggandes i lådan?
Har letat på nätet efter nån go marinad att lägga den i ikväll men hittar inget gott alls...
Någon som har något gott recept på oxfilé liggandes i lådan?
Har letat på nätet efter nån go marinad att lägga den i ikväll men hittar inget gott alls...
*puff*
jag brukar göra plankstek när jag har oxfile hemma.
skär en skåra på mitten och fyll den med något gott... kräftor? räkor? mums!
annat gott: Skiva, stek, gör sås av skyn. lägg i form, häll över såsen. gör svampstuvning, häll över (blanda ej). in i ugnen. brukar göra det med överbliven oxstek, jättegott!!
Oxfilé är väl gott som det är?
Bryn i mycket smör och låt eftersteka i ugnen till önskad blodighet
.
Servera med god potatis o sås.
Tackar
Ingen som har nån go marinad??
Mördegsinbakad och med soltorkade tomater fetaost eller mozzarella.
Blir det gott o marinera oxfile då? Brukar bara köra på låg värme i ugnen (150 grader) med salt och peppar. Och sen låta tillbehören göra det andra jobbet
Stek den i stekpannan snabbt så att porerna stängs, rulla den sedan i en blandning av svartpeppar och salt (mycket ska det vara), lägg den i folie och lägg i en ugnsfast form. Kör den i ugnen, 120 grader i ca 4 timmar. Låt den vila på skärbrädan ca 15 minuter innan du skär upp den i skivor, annars rinner all köttsaft ur på en gång. Blir SÅ gott! Likadant går att göra med entrecote eller ryggbiff, fast då får man köra den lite längre i ugnen, ca 5-6 timmar. Men det kräver ju lite planering, inget man fixar snabbt.
Vi köper alltid färdig marinad på flaska, tror det är Caj P som har en vitlöksmarinad som är jättegod. (Är inte helt säker på märket, köper alltid samma!) Lägger köttet i helst ett dygn innan det ska grillas eller stekas, det blir en jäkla skillnad mot att marinera en timme.
Håller med Anknys - CajPs marinader och grillsåser är super!
En klassiker är väl annars oxfilé Provewncale, men råstekt potatis eller vitlökspotatisgratäng till!
Mmmm tack alla!
Vitlökspotatisgratäng till är ett givet kort