Inlägg från: Anknys |Visa alla inlägg
  • Anknys

    Oxfilé

    Stek den i stekpannan snabbt så att porerna stängs, rulla den sedan i en blandning av svartpeppar och salt (mycket ska det vara), lägg den i folie och lägg i en ugnsfast form. Kör den i ugnen, 120 grader i ca 4 timmar. Låt den vila på skärbrädan ca 15 minuter innan du skär upp den i skivor, annars rinner all köttsaft ur på en gång. Blir SÅ gott! Likadant går att göra med entrecote eller ryggbiff, fast då får man köra den lite längre i ugnen, ca 5-6 timmar. Men det kräver ju lite planering, inget man fixar snabbt.

  • Anknys

    Vi köper alltid färdig marinad på flaska, tror det är Caj P som har en vitlöksmarinad som är jättegod. (Är inte helt säker på märket, köper alltid samma!) Lägger köttet i helst ett dygn innan det ska grillas eller stekas, det blir en jäkla skillnad mot att marinera en timme.

Svar på tråden Oxfilé