Inlägg från: vinterpinglan |Visa alla inlägg
  • vinterpinglan

    Blinkar hela tiden

    Gå till en optiker och kolla synen!!!

    Min 9-åriga son blinkade jättemycket och ofta. Han var som rena "flipperspelet" i ögonen. Jag frågade honom om han hade ont eller om det var irriterat i ögonen. Men han sa att det kändes inte som så. Det blev bara att han blinkade.Misstänkte också tics. Men då kom jag på att han kanske behövde glasögon.

    Sagt och gjort så beställde vi en tid hos en optiker och han fick göra ett syntest. Optikern såg också att han blinkade väldigt mycket.

    Visst behövde han ha glasögon!! Han var översynt och hade även brytningsfel(brytningsfel är svårt för en vanlig sköterska eller läkare att kolla). Det var inte så mycket men han var i behov av glasögon.

    Han skulle ha glasögonen ALL sin vakna tid i 3 veckor.Det tar så lång tid för hjärnan och ögonen att vänja sig.
    Efter bara några timmar såg man att han blinkade mindre. Sedan kunde han själv avgöra om det bara behövdes när han läser, sitter vid datorn eller när han tittade på tv.
    Han kände att det var bäst att ha dem på hela tiden. Så nu har dem hela tiden och har slutat blinka.
    Han stortrivs med sina glasögon och är jättefina i dem.

    Du ska veta att det var protester först till glasögon av sonen. Men efter han fått dem och ingen på skolan sa något(det finns fler som har glasögon där förklarade jag)om dem. Så accepterade han dem ganska snabt. Men jag kan få påminna honom att ta på sig glasögonen.

    Lycka till!!

  • vinterpinglan

    Är det inge fel på synen så ta kontakt med en läkare och förklara situationen.

    Min sambo hade också lite av det du beskriver när han var i den åldern. Men han berättade att det försvann bara sådär när han blev äldre. Man KAN se ibland att han har lite, lite av det kvar. Allra helst när han är irriterad eller är i en pressad situation kan man se lite utav det. Men det är inget som man tänker på eller störs av. Så det kan "växa" bort.

    Lycka till!!

Svar på tråden Blinkar hela tiden