• SannaS­tina
    Äldre 23 Feb 23:29
    59204 visningar
    2147 svar
    2147
    59204

    Barn födda i nov 06 !!!

    Tjingeling
    Här kanske man kan haka på?

    Sonen Max föddes med kejsarsnitt (akut) den 4/11 2006. Han vägde 4.6 och var 56 cm lång så han är en stor kille. Vägde när han var ganska exakt 3 månader 6,7kg och var då 66 cm lång. Blir väl en tvåmeterskille om sisådär 18-20 år.

    Har inte hunnit läsa hela tråden så jag "lyssnar" på er ett tag. Kanske hinner läsa in mig senare i helgen...


    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 24 Feb 11:19

    Hej Tussetösen! Visst var det kul hitta hit till de andra novembermammorna!

    TheSunset - japp, det är en stor kille. Känns i axlar och ryggi bland!

    Thinner - jag öppnade mig bara till 5 cm och när jag stått där en 12-14 timmar trots intensiva försök med dropp så tog vi beslut om snitt. Så att jätteakut blev det inte även om det var mitt i natten en helg. Var vaken då de bara fyllde på i epiduralen (ryggmärgsbedövningen) och han var väl ute runt 1-1,5 timmar efter beslutet.


    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 25 Feb 13:59

    Jag bor i Lund.
    Sonen är kanske lite mer mammig än pappig men sambon fungerar oftast bra han med då han har ett jobb som gör att han ´är hemma mycket.

    Idag skall vi byta vaggan mot en kiten växasäng. Vaggan börjar bli på tok för liten (se mina foton) men den har varit ok längre än väntat då han ändå är 4 månader om en vecka.


    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 26 Feb 14:44
    Carro - då är vi ju nästan grannar. Jag bor på Östra Torn.

    Max skrattarmer och mer ett riktigt skratt när man busar lite med honom. Men han har också ett annat skratt när han drar in luft så det "tjuter". Är mycket jobbigt härma.

    Idag har han även börjat med ett annat ljud - han"morrar" liksom långt ner i strupen. Låter kul. Han spänner sig samtidigt som om han var en stor och farlig pojke ungefär...

    Idag har vi varit duktiga med att gå på mamma-babygympa. Max gillar ligga och kolla och vara med i övningarna när det är dax för det. Jag känner att mina stela axlar verkligen älskar få lite övningar så de slipper vara så stela hela tiden. Kondis och magmuskler skall vi inte bara snacka om!
    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 26 Feb 22:23

    Gud med mat ni ger era barn. Ni som gör det har ni haft tillägg och inte amning som huvudföda innan? Jag menar ni har inte helammat?
    Jag helammar och har inte fått rådet ge min pojk smakisar ännu och han är ändå född 4/11 - alltså i början av november så han är inte 4 månader riktigt ännu. Skall dock till BVC på måndag och då skall vi diskutera mat = råd om smakisar...

    Tussetösen - menar du Östra Torn? Eller mamma-babygympan?


    Östra Torn är i alla fall i östra delarna av Lund, bredvid Ericsson/Sony Ericsson och mamma-babygympan är på Gerdahallen.


    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 26 Feb 22:53
    Cluedo - skall du inte ge smakisar heller förrän när hon är 6 månader? Jag funderar på att vänta tills Max är 5 månader om han själv inte visar starkt intresse.
    Vet inte hur lång tid det sedan tar för dem att lära sig äta fast föda? Jag börjar jobba när han är 10 månader och då får sambon ta över...
    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 28 Feb 20:59
    Carro och Tussetösen - om ni vet vad Gerdahallen i Lund är så har de mamma-babygympa måndagar och onsdagar kl 10-10.55 för barn upp till 1 år. Sedan kan man gå på familjegympa på lördagar med barn mellan 2-5 och 5-7 år (var man går med barn som är mellan 1-2 vet jag inte )

    Jag har av och till haft träningskort hos Gerdahallen så jag har tidigare sett deras terminsscheman med väntabarn-gympa, mammababygympa och familjegympa. Vi är nu 3 mammor som gått föräldrarkursen ihop som nu gympar ihop om vi inte går på babycafeet istället som tyvärr råkar vara på onsdagar kl 10-12 det med här på Östra Torn.
    Vad gäller gympan kan ni ju testa ett pass - kostar 50 kr men är verkligen skönt. Man är ju så spänd i axlar och rygg efter allt kånkande på ens bebis.
    Kolla vårterminens schema här:www.gerdahallen.lu.se/schema.asp
    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 28 Feb 21:07

    Måste bara visa vad jag och Max gjorde häromveckan - han satt i sjalen och hjälpte mig baka en kaka. Visst är han gullig med sleven i högsta hugg!?


    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 28 Feb 22:56
    Tussetösen - det är den bindningen som fungerat bäst! Han ser mer då och låter sig sitta sjalen längre. Har till och med blivit förbannad när jag skulle ta väck honom, fick sätta tillbaka honom och en stund senare somnade han i den positionen!
    Jag tycker dock det skulle vara obekvämt med fötterna så ihoptryckta men spädisar är ju rätt viga och mjuka så att så länge han inte protesterar så borde det funka...

    Häng med på gympa på måndag - jag och minst en annan tjej skall dit då.
    Mamma till Max 061104
  • SannaS­tina
    Äldre 6 Mar 15:59

    Max var på BVC igår och vägdes. Han är nu 4 månader och är då 68 cm lång och väger 7180 g. Så lång och rätt smal kille men helt inom sina egan kurvor.

    Min BVC-sköterska har varit med en 20 år sådär och hon rekomenderar att man startat med smakisar när barnet visar intresse för annan mat. Det är olika när de är mogna nog för att börja men de är utvecklingsmässigt klara i matstrupen börja svälja mer fast föda vid 4 månaders ålder. Sedan är en del inte intresserade förrän vid 5 månader och en del vid 6 månader. Man får testa och ge någon tesked och se vad so  händer.

    Hon menade dessutom att de som väntar strikt till 6 månaders ålder kanske får lite panik då om mjölken inte räcker till längre och barnet inte vet hur det skall svälja fastare mat och är "ständigt" hungrig - bättre då träna lite i lagom takt så det lätt går erstta måltider om behov uppstår.

    Honeypie84 - Rekomendationen jag fick är att börja med grönsaker och kanske ha en smak i några dagar (2-3 så där). Min BVC-sköterska sa att längre behövde man inte testa innan ny smak introducerades och hon hade aldrig träffat på en bebis som visade allergi mot grönsaker...
    Då är det viktigare att smyga in mjöl (gluten). Ta en nypa mjöl och blanda i grönsaks eller fruktmoset efter ett tag så de runt 6 månaders ålder kan dricka tex välling/äta gröt som kan ha rätt mycket gluten i sig och inte reagera på det så lätt.

    tjorvisen - har du tänkt köpa smakisar? Det blir ju svindyrt då en smakisar är typ någon tesked mosad potatis, morot, äpple eller liknande! En öppnad barnburk håller inte länge innan den skall slängas så det är ju bättre köpa sådana när barnet äter en ½-1 burk vid måltiden.


    Mamma till Max 061104
Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!