Inlägg från: SannaStina |Visa alla inlägg
  • SannaStina

    Barn födda i nov 06 !!!

    Bibop - vet inte om jag har tips då vår son har kunnat somna själv från första början. Dagtid så lägger jag ner honom i vagnen när han verkar trött, ger honom napp och snuttefilt och han lägger sig i sovposition och somnar oftast inom 5-10 minuter.
    Kan böka runt en del ibland eller tappa nappen ett par gånger.

    När vi lägger honom på kvällen så har han en egen säng jämte mig. Jag eller sambon lägger honom i den, ger honom napp och snuttefilt och sätter på en CD med lugn musik (alltid samma CD så han kan koppla ihop den musiken med sömn). Sedan ligger vi i våra sängar och läser böcker eller tidningar tills han somnat. Vi gör oftast inget med honom mer än rättar till det avsparkade täcket eller sätter tillbaka den tappade nappen.
    Han somnar på 5-20 minuter beroende på hur inställd han själv är på att sova.
    Ibland när han inte är trött nog på kvällen så ligger han och "sprätter" som en galning med armar och ben och snackar och tjoar och skrattar men efter kanske 15 minuter börjar han bli trött och lugnar då ner sig och lägger sig sedani sin sovposition för att somna

    -Jätteskönt och jag hoppas verkligen att han inte får sovproblem senare heller!
    Mamma till Max 061104
  • SannaStina
    Bipbop - dun undrade om jag ammade och hur det var nattetid: jag helammar och nattamningen är ca 23.30 och sedan runt var 3-4 timme (= oftast ca kl 3 och kl 6). Kan hända någon natt då och då att det blir 5 timmars glapp efter 23.30. Oftast kan vi sedan ligga kvar i sängen till 8-8.30 innan han vägrar sova/ligga längre. Brukar bli en amning innan vi går upp också. Amningstillfällena från kl 6 brukar vara ett bröst i taget medan de andra nästan alltid är 2 bröst.

    Tussetösen - du frågade om det fanns någon som inte varit sjuk ännu och det är knappt jag vågar mig på att skriva det men - peppar, peppar - Max har inte varit sjuk hittills. Sambon har dock precis klarat av en förkylning och jag har precis påbörjat en. Får se om sonen fortsätter klara sig vilket är önskvärt då det verkar vara jobbigt amma med snuvig och täppt näsa.

    kanga1 - Max började med smakisar i fredags (9/3) och det blev potatis blandat med bröstmjölk. Likaså igår medan han idag fick morotsmos med bröstmjölk.
    Han fick bara typ 1-1,5 tesked totalt av potatisen men ännu mindre av moroten. Lite potatis slank nog ner men moroten gillade han inte alls så i stort sett allt spottades ut. Alla tre gånger har han ryst och skrynklat ihop ansiktet över hur obehagligt det varit med något som inte är flytande.

    Önskar dessutom alla nya novemberbäbisar välkomna
    Mamma till Max 061104
  • SannaStina
    dyckan - har du frusit in ärt- och morotspure? Är det bara att koka - mosa och frysa eller?

    Hur har ni alla det med era ryggar och axlar? Min rygg och mina axlar protesterar mer och mer sista veckan. Är riktigt stel och har spänningsvärk stora delar av dagen tycker jag. Max är ju en tung guldklimp att släpa runt på (7,2 kg) fast han gärna ligger och leker själv långa stunder i babygymet.
    Skall bli skönt gå på mammagympa imorgon och lea till axlarna!
    Mamma till Max 061104
  • SannaStina

    Ni som väljer smakisar från barnmatsburkar ni köpt - slänger ni mycket av dess innehåll eller en burk tar slut på något/några dygn?


    Mamma till Max 061104
  • SannaStina
    Lovely Lady och SophiaM - Vilka fina pojkar ni har! Fina bilder!
    Här kommer min Max (4 månader) när han sitter i sin bumbostol och kikar några sekunder i en muminbok...
    Mamma till Max 061104
  • SannaStina

    Oj vad här skrivs! Har lagt till mig och sonen Max i listtråden och passade på att ta med mig Dyckan och Molly7272 som nog missat att listan är i en annan tråd.

    Bibop - kan inte du skriva i trådstarten att våra namn finns i egen tråd + länken dit?

    Jag hör till dem som gjort kejsarsnitt. Blev akut efter att ha stått still på 5 cm i mer än 12 timmar och att sonen började bli påverkad. Fast mitt snitt blev ett lungt akut snitt så jag var vaken och och operationsgänget kunde ta det rätt lugnt. Tog väl en timme efter beslutet innan sonen var ute.

    Mammakroppen är jag inte nöjd med. Har massor med hud och daller kvar på magen och den ser ut som om jag var i 5:e månaden. Har ca 7 kg kvar att gå ner men får väl skylla mig själv då jag inte äter så nyttig mat som jag borde och kunde - är enormt godissugen hela tiden. Inte blir det bättre av att min sambo är en gottegris också och hela tiden köper hem godis och kakor!


    Har alla ni andra fått tillbaka er mage ni hade innan graviditeten vad gäller "platthet" om än inte muskelstyrka?

    Min son blir nog en lång en för han var som nybliven 4månadersgosse 68 cm lång. Vägde ändå inte mer än 7,2 kg. Ser att flera av era andras barn fortfarande är under 65 cm.


    Mamma till Max 061104
  • SannaStina
    Lilypie Baby PicLilypie Baby Ticker

    Japp - lyckades få till Lilypie som ni hade problem med...

    Det är bara att kopiera bilden direkt när den är klar på Lilypie - markera och kopiera och klistra seda in där du vill haden. Hoppa över alla koder de ger en att använda då de inte är aktuella för FL
    Mamma till Max 061104
  • SannaStina
    Criffegirl - bilden uppdateras inte om du bara kopierar bilden. Jag lade in en på min presentation men joxade då med datumet så bilden bara säger 4 månader och inte 1 vecka och 1 dag där. Får sedan uppdatera bilden när hanblivit 5 månader gammal.
    Mamma till Max 061104
  • SannaStina
    Criffegirl - då kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Vet inte om det går få in den så på FL ens. Hittar inte att man kan lägga in egen HTML-kod och då går det nog inte.
    Mamma till Max 061104
  • SannaStina

    Criffegirl - vet inte men jag hittar inte var man kan lägga in egen HTML-kod just nu i alla fall och jag är VIP-medlem så jag har alla funktioner.


    Mamma till Max 061104
Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!