Inbakad lax.
Inbakad lax
4 portioner
Ingredienser
ca 3/4 kg lax, gärna stjärtbit
3 djupfrysta smördegsplattor
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
3 msk bordsmargarin eller mjukt smör
1 tsk rivet citronskal
1 tsk dragon
1 dl finhackad persilja
1 uppvispat ägg
Gör så här
1. Tina djupfryst lax. Låt smördegen ligga i rumstemperatur ca 15 min.
2. Rensa och filéa laxen, skär filéerna skinnfria och ta bort alla ben. Salta och peppra fisken.
3. Rör samman matfettet med citron, dragon och persilja.
4. Dela en smördegsplatta att skarva de andra två med så att formen passar fisken. Kavla ut plattorna så de blir 2-3 cm större än filéerna. Lägg ena plattan på plåt med bakplåtspapper. Lägg ena fiskfilén mitt på smördegen. Bred kryddsmöret över fisken och täck med andra filén.
5. Fukta degkanterna, lägg på den andra degplattan och tryck till runt kanterna. Pensla med ägg.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 gr ugnsvärme 25-30 min, tills fisken är färdig och degen fått fin färg. Servera med en sallad eller ärter och sparris, ev också ris eller potatis.