• Björnbröder

    Såsen man fick i skolan?

    Någon som vet var det var för sås man fick i skolan till fisken? En kall sås, tror den var vit/grön om jag inte minns helt fel.

    Har letat som en tok men inte funnit receptet någonstans.

    Någon vänlig själ med minnet i behåll som kommer ihåg?

    Tacksam för svar


    Älskar Fjonte och Fjollan!
  • Svar på tråden Såsen man fick i skolan?
  • Disela

    Sås gjord på gräddfil, lite filmjölk, dill, salt peppar.
    Annars har jag en egen favorit som jag gör till fisk.
    Finhackad rödlök
    Finhackade äpplen (ett räcker)
    Dill
    Stenbitsrom svart eller röd efter smak
    Lite majonäs
    Gräddfil (3 dl)
    Salt och vitpeppar


    Väntar på Krypet
  • Laire

    Filsås fick vi, jättegod:


    Filsås


    2 dl gräddfil
    1 dl fil
    3/4 dl bostongurka
    1 - 2 msk senap

    Blanda alltoch ställ in i kylen en stund.


    Vem kan säga till någon annan hur lyckan ser ut?
  • Björnbröder

    Åh vad ni är snälla som ger mig svar så snabbt

    Hoppas bara mina ungar gillar den med!


    Älskar Fjonte och Fjollan!
  • Matanza

    Jag brukar göra en gräddfilssås men bara gräslök och salt, peppar, vegeta och lite citron..

  • Emmena

    Det är inte remuladsås du menar? Jag har inte receptet men jag vet att det går att köpa på flaska på Ica och Konsum...det är en kall sås som är supergod till fisk.

    Det är bara ett förslag.

  • merlot

    Den jag gör som kock...
    Är:

    Gräddfil
    Dill
    Majonnäs
    Gurkspad
    Salt
    Peppar.

  • Engeln

    merlot
    hur mycket atr du av varje til tex 2 portioner? Skriv inte höft för allas höfter är olika
    Gurkspad?

    Usch vad det vattnas i munnen av alla supernajsiga såser.

  • merlot
    Engeln skrev 2007-03-10 16:38:12 följande:
    merlot hur mycket atr du av varje til tex 2 portioner? Skriv inte höft för allas höfter är olika Gurkspad? Usch vad det vattnas i munnen av alla supernajsiga såser.
    Ojojoj..de är ju som sagt lätt för mej att säga eftersom ja gör de på måfå och då är de inte så himla lätt.Men här får du ett recept som vi använder.

    Du får receptet här på 80 port..orkar inte omvandla just nu så de är bara att ta fram miniräknaren och sätta dej framför skolbänken och räkna

    4 l Majonnäs
    4 dl gurkspad(Alltså spad från inlagd gurka)
    6 dl gräddfil
    Och så mycke du vill ha av dill,salt och peppar
  • LuRiGaBlAdLuSeN

    Jag tänker direkt på * Remouladsås * (eller hur det i hundan stavas)
    Jättegod till fisk och potatis!

  • merlot

    Men de beror ju på vad de var för ind..i såsen.de är många bud allstå.För i en Remouladsås är det creme fraische...hmm...men nu har ju den personen fått lite olika förslag

Svar på tråden Såsen man fick i skolan?