Inlägg från: lata kocken Johanna |Visa alla inlägg
  • lata kocken Johanna

    Kan man äta löjrom??

    Gosgrodan - det skiljer massor på hanteringen av stenbitsrom och löjrom

    stenbitsrom smaksätts, färgas och värmebehandlas

    löjrom saltas bara in

    löjrom ska betraktas precis som rå eller gravad fisk (slv har ändrat sina råd om rå fisk och jag tippar på att det svaret som inlägget ovan handlar om är äldre än att de nya råden blev officiella)

    dvs är man helt säker på att den är färskfrusen och nytinad eller alldeles nygjord är den OK annars ska man skippa den eftersom den då kan innehålla SKADLIGA mängder listeria

  • lata kocken Johanna

    underligt att de säger olika...

    har en klasskamrat som jobbar bla med kostråden på livsmedelsverket - men å andra sidan, jag kan ju få ett annat svar eftersom hon VET att jag har kunskaper i både mikrobiologi, livsmedelshygien och allt annat som hör till

  • lata kocken Johanna

    stämmer inte nina

    löja är en liten fisk som är långt ner i näringskedjan

    insjöfiskar från smutsiga sjöar eller som är långt upp i näringskedjan bör man inte äta oftare än ngn gång ibland - och rek från slv gäller under HELA den fertila perioden, inte bara gravida!

Svar på tråden Kan man äta löjrom??