Ska baka med Kesella som är bäst före 12/3. Idag är det 15/3 - kan jag använda den ändå!?!?
Nån som vet!? Vågar jag!?
Nån som vet!? Vågar jag!?
Lukta och smaka på den, är den ok så är den
Bäst före byteder inte släng efter!
Om den verkar ok när du smakar på den så är den ok.
det är nog ingen fara-... är den oöppnad.?
men som vanilla skrev.. lukta och smaka... och om den verkar okej.. så är den det..
bara du luktar på den innan..smaka med ena fingret.... det är säkert inga problem // elinore the chef
Den är oöppnad och jag har ingen aning om hur det ska smaka eller lukta...
Men ni tror att jag kan använda den? Det är ju knappast rötmånad...
Åkej... har smakat.... Den luktar inte konstigt, men den smakar lite Philadelphiaostaktigt... Ska den göra det?
Den ser lite "smulig och vattnig" ut på ytan... Hjäääälppp....
Helt ok. Att vattnet samlas uppe vid ytan är vanligt, även inom bäst-före-datumet. Använd den du!
Kesella är väl nån sorts ostmassa liksom?
Har för mig att jag har läst att bäst före datumet bara är 2/3 av förbrukningstiden. Alltså om det har gått två veckor från tillverkning till bäst före så ska man kunna använda det 1 vecka till, om det inte är öppnat och har stått kallt. Men det är ju en smaksak.
Då kör jag!!!
Tack FL!!