• Fru U

    V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7

    Japp, det är på apoteket. Då måste ha särskilda riskavfallspåsar från dem (kommer du med medicinen i en vanlig påse så får de lägga över dem i den särskilda påsen på apoteket så jag brukar tycka att det är enklare att hämta dem och lägga dem i rätt påse från början)


    Live and let live
  • Fru U

    Självklart träffade jag min medicinläkare under den tiden, abcessen kom först efter den nya operationen (men jag kanske missförstod dig?)


    Live and let live
  • Fru U

    Thank you girls :). Spacklad o redo för att ge mig iväg på fest alldeles strax, fast jag fick be min faster om sjuts (stavning?) för jag orkar inte ta bussen. Innan när jag gick och handlade så blev jag helt slut, det var precis som om jag sprungit maraton :(

    Hatar att känna mig så här, vill vara frisk...... Ja,ja nu tänker jag på nåt roligare och susar iväg

    Ha're så gott ikväll


    Live and let live
  • Fru U

    God middag, så känns det i varje fall. Knappt sovit, och upp tidigt. Ska i väg på dop om en liten stund, här går det i ett. Men jag tror att jag kommer att slockna som ett ljus när jag väl kommer hem, det börjar bli för mycket nu.

    Det vid sådana här tider som jag känner av att jag är sjuk

    Är det någon här som fått klåda av behepan och folsyra? Jag tror att det är de pillerna som är skyldiga till min klåda i fötterna (jag menar verkligen i fötterna inte under dem). Brukar reagera med fossingarna när jag är allergiskt (trodde jag skulle skinnflå dem när jag fick flagyl - brrr)

    På tal om blusar, en varningens finger från mig. Blus med långa fina band från ärmarna funkar inte så bra om man är lite halvfull (eller helfull) och ska tömma stomi, nu var det ju inga problem för jag dricker knappt men det kan ju vara ett tips för nån annan


    Live and let live
  • Fru U

    Tänkte på det här med vikt. Som vuxen har jag pendalt mellan att väga allt mellan 54kg och 66kg till 170cm. Min idealvikt är inte det samma som min kropps idealvikt så jag har accepterat att min kropp vill väga 63 för jag är ingen bantare eller "håll-igen:are"

    Jag mår skit. När min man är hemma så känner jag mig aldrig särskilt sjuk. Han kör mig dit jag ska o hem igen och vi hjälps åt med hemmet och att handla men nu när jag måste sköta allt själv så märker jag hur dåligt jag egentligen mår. Jag är helt slut, känns som om jag sprungit maraton

    Det är skit att inte klara sig själv. Tvättar ikväll (ville egentligen hoppa över, har grym mensvärk - sovit hela dan - har ju endo också, men det tar 14 dagar innan det går att boka en ny tvätt-tid) men har fått be min faster (som bor nåt hus bort) komma och hjälpa mig för jag kan inte vika ihop lakan själv (mina axlar pallar inte + att hela kroppen är slut)

    Känner mig deppig. Vill inte vara beroende av min man (eller någon) för att klara min vardag. Hade jag bott själv så hade hela mitt liv gått ut på att bara överleva och det känns för j*vligt

    Kram allihop


    Live and let live
  • Fru U

    Tack, jajja, jag blir så deppig av allt detta. Om jag hade bott själv så hade jag inte fått nån hjälp, är för frisk! Sökte färdtjänst för något år sen (då jag pluggade) för jag hade så ont men fick det inte, jag gick ju utan käpp!!


    Live and let live
  • Fru U

    Min man vägde 64kg när han var som magrast och han är 190cm lång (under samma period som jag vägde 54kg). Jösses vilka sjuka skämt vi drog då *s* som tex

    "Vad sa knölen till stolen - Aj!" (dvs knölen man har i vardera skinkan)
    "Ska vi gå o gnissla en stund?" (dvs mysa)

    Det var inte många som förstod den humorn, men man måste skämta för att överleva

    Tack för er peppning, ibland känner man sig bara deppig. Har börjat inse att jag bär på en hel del bagage igen (gick i terapi när jag blev utbränd år 2000-2001 och då blev jag frisk) som jag nog måste ta itu med (mammas död, att jag inte blir gravid mm mm)

    Läser alla era inlägg men orkar inte komma med några individuella hejarrop just nu, men jag hoppas att ni allihop får det stöd och den hjälp ni behöver med läkare och annat :)

    Kram


    Live and let live
  • Fru U

    Tessi, vem var läkaren som opererade dig på Mas? (frågade innan men antingen så missade du det eller så missade jag svaret)


    Live and let live
  • Fru U

    Okej. Inget namn jag känner igen. Min läkare som jag hade i sex år (dr grönberg) jobbar numera i helsingborg tyvärr (för mig, men bra för de som bor där uppe). Sen fick jag dr syk och sist var det dr bohe som dilaterade (blev något sur då för jag fick inte reda på att det skulle vara någon annan än min ordinare läkare som gjorde det och att få reda på det är väl det minsta man kan begära?)


    Live and let live
Svar på tråden V.V.S.-tråden - Våga Vägra Skov! För dem med Ulcerös Colit, Crohns Tråd nummer 7