• Anonym (livrädd!)

    HIV posetiv!

    Fick för 3 veckor sedan veta att jag vara HIV posetiv efter att jag har lämnat dom normala proverna till BM på in skrivningen. Är i v25.
    Så idag fick jag svar på mitt andra prov och de är oxå posetivt!!!
    Känner mig helt förstörd. Min sambo fick oxå lämna prov och hans var neg.
    Jag vet inte hur jag har fått de alls. Å jag menar de verkligen. Har bara haft sex med 2 människor i hela mitt liv och de är med min sambo plus mitt ex som jag har mitt första barn med och då var jag negativ.

    För 3 år sedan pgr av en bilolycka fick jag blod för att jag misste så mycket då.
    Kan de vara då jag fick de?

    Jag har en liten i magen och kan den nu födas med HIV??
    Mitt livrasar. Vet inte vart jag ska ta vägen.
    Finns de någon som har varit med om samma sak eller som bara kan prata med?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-04-03 16:30:13:
    Nu har jag varit på spec mvc, de gick mycket bättre än jag hade förväntat mig. Fick tom veta att de är en liten flicka jag har i min kropp.

    Men innan jag gick ens in på sjukhuset var en pina. Jag hade sådana tankar om hur dom skulle ta i mot oss (jag och min sambo).
    Trodde att dom skulle ha stora skydds utrustningar och ansikts masker på säg. När vi sitter där i väntrummet så tycker jag att alla tittar på mig och jag vågar inte sätta mig ner för att komma för nära någon. Men när jag blir uppropad så kommer de en liten dam och säger att hon är den läkare som kommer att följa mig hela graven. Hon har bara kortärmat på säg så jag måste fråga om hon inte ens ska ha munskydd på säg.
    Då får jag bara en jätte stor kram av henne och hon säger att hon verkligen ser vad jag tänker. Hon berättade att hon har träffat massor med kvinnor som har blivit smittad med HIV och som har haft samma tankar som mig.
    Då börja jag faktiskt skratta, första gången på länge och berättar för henne om mina tankar jag hade innan vi skulle komma dit. Vi skrattade alla tre som tokiga när jag berätta om alla mina tankar om hur jag tror att alla ser på mig och min kropp.

    Och alla ni underbara där ute som stöttar mig tack för att ni läser vad jag har skrivit och svara mig. Det hjälper jätte mycket. Trodde verkligen inte att internet skulle hjälpa så här mycket, men de är tackvare er.

    I morgon kommer både min sambo och mitt ex få sina svar.
    Ber för allt jag har att dom ska vara friska.

    Ha en underbar dag och ta hand om er

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-04-13 11:07:46:
    Allt är en enda röra. Börjar undra om de var rätt att berätta för min familj (den närmaste) för dom tror att jag är gjord av glas att jag ska dö när helst. När jag själv äntligen (tror jag) förstått att jag inte ska dö i morgon.
    Känslorna är fortfarande så blandade. Kan inte att min sambo ska ta på mig sexuellt. Jag sover inte i samma säng som han och de är ju självklart jobbigt för han. Men jag är så rädd att jag ska smitta han. Älskar han så himla mycket men jag vet inte hur länge jag ska klara av att vara så rädd att smitta han.

    Det är de "många" som undrar över hur vi ska kunna ha ett sexuellt förhållande efter de här. De är riktigt jobbigt. Jag vet inte ens hur jag ska kunna "hångla" med min älskade.
    Vi skulle gifta oss nästa sommar, men vem vill gifta säg med en stor smitta? Jag vet att de inte är rätt att tänka så men de är så jag känner.

    Hur ska min dotter ta det att hon har en mamma med HIV? Hur ska jag kunna leva med att om jag smittar min lilla tös i magen oxå?
    Jag kommer aldrig att kunna amma igen. De var så underbart med min första dotter. Så ni mammor som kan amma gör de!

    Biverkningarna är hemska. Jag är ssså trött hela tiden (mer än när man "bara" är gravid) Kan inte göra mina behov på toan för jag är så förstoppad och jag har sådana vallningar i kroppen + all den febern.

    Min dotter fyller år nästa helg och då hade vi lovat henne att hon skulle få bjuda alla tjejerna på hennes dagis på kalas. Men nu vet jag inte om jag orkar. Vill inte göra henne besviken. Hur hade ni gjort?

    spårningen har jag inte hört något om sedan i början av veckan och då hade 2 st blivit testade. Men svaren kommer först i slutet av nästa vecka.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-14 19:22:22:
    Ska bara skriva här att Vilja är född.

    Hon föddes 10/5 och vägde 1500g

    Kommer inte att skriva här på ett tag nu för vi är inne på neo. Men allt är jätte bra med oss alla. Vilja har redan börjat att få bromsmedecin och kommer att få de i någon vecka.

    Ska tillbak till sjukhuset nu. Men hoppas att ni alla har de jätte bra.

  • Svar på tråden HIV posetiv!
  • Rheannon

    Jo det finns en liten virusmängd i saliven.

    Jobbigt att du behöver vänta ända tills på fredag med att få komma till läkare.
    Försök skriv ner alla dina frågor och ta sedan med dig dom till läkaren. Kanske blir det mindre snurrigt i huvudet också om du skriver ner dina frågor och tankar.


    Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.
  • Anonym (Lisa)

    Hej! Finns det inte en förening som heter noaks ark. Dem kan nog svara och förstå vad du går igenom,jag har också hört att man inte dör av hiv längre om man behandlar den,sen finns det säkert mediciner mot biverkningar ex illamående mm. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att du och din familj får det stöd ni behöver och att ni tar er igenom den här chockfasen och kommer ut starkare...Du och din man kanske behöver någon form av samtals terapi där ni vågar säga vad ni känner och lär er möta varandra för det är ju svårt även med små saker. Ge inte upp och va rädd om dig och våga ta plats så att du får dina behov tillgodosedda. Många kramar,Lisa

  • Anonym (medicin)

    Teoretiskt sett kan det mesta hända men det är onödigt att stessa upp sig över det, det hjälper inte TS!

    Man får lita på att hon har bra läkare som kan svara på alla hennes frågor eller hur. Det är en fruktansvärt jobbig situation det här.

  • Bianca1

    Jag saknar ord!
    Hoppas att du oxå blir erbjuden samtalsterapi för du måste nog få hjälp med ditt dåliga samvete som plågar dej!
    Kanske skulle vara en bra idé att skriva ner alla dina frågor så du får fråga läkaren du ska träffa?

    Du är ingen sämre mänska för att du bär på en sjukdom, du har inte medvetet smittat dej själv och jag är 100% säker på att du skulle ge vad som helst för dina barn!
    *styrkekramar* är det ena jag kan skicka dej. Tänker på dej!

  • Anonym (livrädd!)

    Nu kom min älskade sambo, ex och min underbara dotter hem.
    Mitt ex skulle ta hem dottern till säg och vet ni vad dom hade ordnat åt mig och min sambo?
    På lördag efter att vi har varit hos läkaren så åker vi i väg på en sistaminuten resa till Spanien för att komma bort från allt. De var mitt ex som hade köpt den. Fattar inte att mot dom som verkligen vill mig väl och älskar mig gör jag så här illa.
    Men jag tror att de skulle vara bra för oss om vi gjorde de men är de verkligen bra att åka iväg?

  • Anonym (livrädd!)

    Jag tror att jag kommer att trakasera den här tråden ett bra tag till. För de känns så bra att skriva. Kan inte som prata.

  • Anonym (medicin)

    Det är skönt att du har så bra människor omkring dig! Och som inser att du inte gjort något av det här med flit. Bra att ingen anklagar dig!

  • Anonym (styrka!)

    Jag tror att det är en jättebra idé att komma iväg lite nu. Få lite distans, andrum och perspektiv.

    Stöttekramar!

Svar på tråden HIV posetiv!