• Yosa

    Brukar ni gett era 2-åringar kaffe?

    Brukar ni ge era 2 åringar kaffe?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-03-31 20:33:41:
    vill bara tillägga att min dotter gärna vill ha lite kaffe på helg-frukosten då vi dricker. Hon får ca 1/3 dl i en liten kopp så att hon kan doppa sin smörgås där i. Hon har inte mjölk i (allergisk mot mjölk)

  • Svar på tråden Brukar ni gett era 2-åringar kaffe?
  • Lilja84

    Inget koffein till kidsen här inte ,varken i kaffe eller eller läsk , visst kan dom få dricka kaffe med då får det bli utan koffein .


    Livet kan ge dig skit ibland , men då plockar man upp det och slänger det i soporna
  • timberhochmandie

    Nej, det är inte nödvändigt, men precis som systerdyster skriver så är inte en sak med nödvändighet farlig i små doser för att den är farlig i stora doser. Vad sägs om vanligt vatten t.ex.? helt klart nödvändigt - långt mycket nödvändigare än alvedon, men man kan dö av vatten också. Nej, jag menar inte bara drunkning, jag menar akut förgiftning.

  • Johanna S

    timberhochmandie: Ursäkta, men jag förstår inte riktigt dina argument... Alltså koffein är ett gift som påverkar kroppen negativt, även i små mängder, vilket inte vatten gör.

  • Momsie

    timberhochmandie, precis som Johanna S skriver är koffein ett gift, om man ska hårddra det som du gör för att bevisa en poäng som jag inte ens tycker du lyckas med, bör man kanske ta ett likvärdigt ex vilet INTE vatten är.

    Dessutom lagras inte vatten i kroppen i en mängd som gör att man tar skada...kroppen BESTÅR av vatten, inte koffein.

  • Toyya

    Ja, Karl brukar få ibland. Han vill ha en egen liten kopp, ca 1/2 dl kaffe o lika mycket mjölk kanske. Sen dricker han väl hälften eller så. Tror inte det är skadligt i små mängder nån gång i veckan, som det blir.

  • Momsie

    Avslutar min del i denna diskussion med följande citat från Svensk Kaffeinformation på www.kaffeinformation.se/fos/fos_search.asp :

    "Min svärmor tycker att våran 16 månader gamla dotter ska dricka kaffe vilket jag är emot. Kan det vara nyttigt för ett barn att dricka kaffe?
    Annika

    Vi känner inte till några studier på spädbarns kaffekonsumtion (sannolikt därför att din svärmors förslag för de allra flesta framstår som väldigt udda och märkligt).

    Kaffe dricker man ju inte i första hand för att det är nyttigt utan för att det är gott och stimulerande. Kaffe innehåller bl.a. koffein. Vi vet alltså inte om det eventuellt kan vara skadligt för spädbarn, men tycker inte att det finns någon anledning att låta så små barn dricka kaffe.

    2007-01-05

    Kategori: Hälsa"

Svar på tråden Brukar ni gett era 2-åringar kaffe?