Chilli con carne
Här kommer ett jättesmarrigt och hyfsat kryddstarkt recept på
Chili con carne
Chili con carne
4 port.
300 g nötfärs
2 stora gula lökar
1 msk olja eller flytande margarin
1 köttbuljongtärning
2 msk soja
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk kumminfrö
1 tsk oregano
2 tsk chilipulver
2 burkar vita bönor i tomatsås, ca 700g
1 grön paprika
1 röd paprika
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i matfett i en gryta.
Tillsätt färsen, mosa med en gaffel och rör tills den blir jämnt grynig.
Smula ner buljongtärningen, häll i soja och krossade tomater.
Lägg i lagerblad, vitlök, kummin, oregano och chilipulver.
Koka under lock på svag värme ca 20 minuter.
Lägg i de vita bönorna och de urkärnade paprikorna skurna i små bitar.
Koka ytterligare 5 minuter.
Smaksätt med salt och mera kryddor om det behövs.