Chilli con carne
Svensk köttfärschili:
(påsmixer är bannlyst!)
En stooor gul lök, grovhackad
500g nötfärs
1 röd paprika, klyftad
5-6 pfefferonis, hackade
5-6 vitlöksklyftor, pressade
1 burk kidneybönor
½ dl tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
spiskummin
koriander
sambal oelek
kanel
cayennpeppar
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk haircot vertes
1 liten burk majs
Fräs lök, köttfärs och hälften av vitlöken.
Häll över i en stor gryta.
Tillsätt tonatpuré, buljong och krossade tomater.
Smaksätt med kryddorna. Har inga direkta mängder, smaka av helt enkelt.
LÅt puttra 20 min. illsätt kidneybönor, majs och paprika.
LÅt pottra ca 10 min.
Tillsätt vita bönor pfeferonis och hairvot vertes. Låt bli genomvarmt.
Smaka av med salt och ev mer cayennpeppar.