• julmus­ten
    Äldre 6 Apr 14:40
    20258 visningar
    234 svar
    234
    20258

    Somna utan gråt/NCSS, en mjuk "metod" för att hjälpa barnet att sova. Pepptråd nr. 3

    OK, aven om jag kanske inte kan anvanda mig sadar jattemycket av metoden ar det har en bra trad att hanga i for att bolla tankar angaende icke fungerande somn. Sa jag ansluter mig.

  • julmus­ten
    Äldre 6 Apr 15:07
    #5

    Bast vi ar 6 timmar efter er. Hon tar inte flaska om hon inte ar dodshungrig, men kanske jag skall testa med att ge henne flaska med vatten i natt i stallet for mig sjalv?? Valling finns inte har plus att det har mjolk i sig, (hon ar mjolk allergiker), sa det struntar vi i. Hon far en ordentlig portion grot nan timma innan hon gar och lagger sig for kvallen dock.

    Jag tror att jag i natt skall kora med att hon skall sova i sin sang. Fast varat element som bankar och har sig ar ju darinne. Igar sa somnade hon faktiskt helt OK i sin sang, och vaknade for att hon behovde rapa, jag la henne igen, men sa klart sa borjade elementet att banka da och da var hela natten forstord typ.

  • julmus­ten
    Äldre 6 Apr 18:34
    #8

    milimina, jag har inte riktigt kollat in Baby Whisperer. Vem har skrivit den?

    Grat tar jag vid det har laget, jag har insett att det inte kommer ga utan, fragan just nu vad som ar bast for oss alla. Om jag inte far lite vila snart sa kommer jag ga under, jag kanner att jag ar pa gransen att deppa ihop totalt, men jag vill inte kora en snabb metod bara for att det skall ga snabbt liksom. A andra sidan sa vet jag inte hur mycket jag klarar av i en langre tid.

    Vad ar bast liksom. Lite grat i en langre period, eller mycket grat i en kortare period???

    Hon ar inte hungrig pa natten, hon bara snuttar. Hon kanske blir hungrig om hon bara far ata tva ganger, emn det kan jag ta. Det ar hela natten igenom med snuttande som haller pa att ta kal pa mig.

    Fast ni har jag bestamt att jag skall fa henne att sova i sin sang i alla fall, och sa skall hon vanja sig vid att mannen sover henne, sa nagra kvallar nu kommer det val bli extra lite somn och en hel del klagande, men det far jag ta. Kan han lagga henne varannan kvall sa blir mitt liv oerhort mycket lattare bara genom det.

  • julmus­ten
    Äldre 6 Apr 20:14
    #10

    Bast, det ar tydligen inte varat element som ar boven i dramat, utan nagon annan har i samma langa, (vi bor i lagenhet), stangt av sitt element. Eftersom vi far varme varesig elementen ar pa eller avstangda sa samlas det anga nar nagon stanger av sitt element, och den bankar och har sig nar den blir uppvarmd, (vilket hander varje gang varmen gar pa). Det ar hysteriskt irriterande, jag ringer till the management office hela tiden, det star en lapp i trappen om det, men ingen gor nat. Jag skall knacka dorr nasta vecka, men vill ge lappen lite tid i alla fall, (den blev uppsatt i mandags).

    Vad galler grat sa har Ella faktiskt gratit varre de ganger maken har tagit henne an nar jag har fatt lata henne ligga kvar i sin sang, (om jag varit pa toa, eller ar mitt i att ta ut nat ur ugnen typ). Det ar darfor jag har sa svart att bestamma mig om hur vi skall gora. Hon ar trott och klagar lite, men ar anda pa nat satt ratt sa OK i sangen. Om hon ar trott och maken tar henne blir hon fly forbannad och grater sa hon kiknar nastan. Det ar jattehemskt for bada, och en stor anledning till varfor jag gor allt nar det galler sovandet. Hon ar jattemammig med andra ord, fast han ar bra nar hon skall bada, men han har ju tagit badet sen hon var nan manad gammal sa det ar val darfor.

  • julmus­ten
    Äldre 6 Apr 20:55
    #13

    misslobaloba, dar har vi faktiskt fatt jattemycket hjalp av Pantley.

    Gor en lista pa en bra och genomforbar kvallsrutin, (mat, bad, ta pa pyjamas, sjunga lite vaggvisor etc. etc. etc.), och starta sedan den da ni ser tydlige tecken pa att hon ar trott. Hos oss ar ett sakert tecken att hon slutar leka med vad hon sysslar med. Sen borjar hon gnugga ogonen, men da har det nastan gatt for langt. Borjar hon dra i oronen sa blir det jatte, jattesvart att lagga henne.

    Om hon inte visar trotthetstecken forran sent pa kvallen sa kanske ni far borja med att tidigarelagga rutinen po om po. Om ni flyttar den en halvtimma varje kvall sa blir hon trottare tidigare automatiskt efter ett tag.

    Lycka till.

    Jag skall absolut kolla in Baby Whisperer, men nu sa gnuggar sig Ella i ogonen sa jag skall se om jag kan fa henne att vila lite nu. Har bara fatt in tva halvtimmesvilor hittills idag. En narmare en timma skulle sitta fint!!

  • julmus­ten
    Äldre 7 Apr 01:24
    #19

    Ah tack, nu har jag spenderat hela kvallen med att lasa en massa pa Babywhisperer. Det later ju absolut som nagot vi kan gora om det nu inte blir battre av att forsoka fa henne sova i sin sang hela natten, (vilket jag starkt tvivlar pa att det kommer gora). Sa nu skall vi fixa en heldagsrutin forst och sen sa far vi se vad som kommer harnast.

    Vi har redan kommit pa att kvallsrutinen skall borja med en amning i stallet for att sluta med en. Da sa lugnar hon forhoppningsvis ner sig lite, och blir nojd och glad nar hon skall bada, (vilket hon i och for sig alltid ar, men det blir ju sa mycket mer markant da att amning och somn inte hor i hop).

    Tack alla, jag behovde bara lite annan information for att fa igang gnistan igen alltsa. Att lasa de dar andra bockerna vi hade var for deprimerande tror jag.

  • julmus­ten
    Äldre 14 Apr 15:03
    #33

    HEjsan i traden.

    Jag ville bara tacka Milimina och Bast for att ni visade mig vagen till Babywhisperer. Det verkar vare metoden som funkar har. Eller ja, hon vaknar ju fortfarande under natten, men hon sover i egen sang, somnar sjalv infor kvallen och sover ordentlig vila i vagnen utan att jag behover ga ut med henne tva ganger under dagen, och sen sa kan hon sova flera timmar i rad pa natten innan hon vaknar. Det kanns urbra. Hon har inte gratit nagot namnvart heller, hon klagar mest bara. Eller, jag testade att borja pa dagen det forsta jag gjorde och det var helt fruktansvart. Hennes rum ar for ljust och varmt pa dagen, sa efter det tar vi vagnen och vagnar lite. Nar natterna har blivit nagorlunda forutsagbara, (just nu sa vaknar hon lite hipp som happ, men jag har inte riktigt fattat varfor an), sa kanske jag borjar testa att lata henne sova i sangen pa dagen med.

    Det kanns i alla fall som att det har ar ljuset i slutet av tunneln, (fast det ar en massa tunnel kvar, och sakert ett och annat gupp pa vagen), och jag har fatt mer energi och motivation for att jobba pa det har. Ikvall skall min man ta kvallen och natten, vi skall se hur det blir. Det kan sla bakut helt och hallet, men de maste ju bada lara sig hur man gor allt det har, jag kan ju inte vara den som lagger henne forever.

  • julmus­ten
    Äldre 17 Apr 20:49
    #43

    Ett litet tips som jag inte vet om det hjalper er, men Ella slappnar av pa tva sekunder om man flakter henne lite i insomningsprocessen. Hon haller ju ocksa pa att lara sig krypa och stalla sig och allt det dar, sa det ar ratt sa grinigt over lag, bade dag som natt.

    Jag kor ju PU/PD, vilket innebar att man plockar upp dem sa fort de grater, och det gor hon ju i nagra minuter. Eftersom hon haller pa att lara sig krypa dock sa borjar hon krypa pa en nar man tar upp henne och det kanns som att jag kommer tappa henne, sa hon blir nerlagd snabbt som attans. Att aka upp och ner i sangen sa blir man ratt sa varm av, och en sval flakt ar jatteskont da tydligen!!!

  • julmus­ten
    Äldre 17 Apr 23:03
    #47

    Bast, japp sa ar det. Forsta kvallen vi gjorde det tog det 37 minuter pa insomnandet for kvallen. Men sen kommer mitt i natten uppvaknandet och da kan man halla pa i ett tag. Tva timmar har vi hallt pa som langst. Men Ella grater inte hela tiden. Hon leker med sina fotter, sover lite, vaknar igen och sa. Sa vi haller inte pa att lyfta och trosta i tva timmar i rad, da skulle vi nog bryta ryggen tror jag.

    Beroende pa hur gammal babisen ar kan man tydligen ocksa gora nagot som kallas for ssh/pat. Da sa pattar man dem pa ryggen och shhar samtidigt som de grater, (detta skall pa nagot satt ga att gora i sangen, men jag fattar inte riktigt hur).

  • julmus­ten
    Äldre 7 May 02:33

    milimina, hur ater han pa dagen da??? Ni kanske maste minska nattmatningen lite succesivt och oka maten under dagen??

    Kan ni lagga till raps eller linfroolja i ersattningen i flaskan med pa kvallen kanske?? Jag har hort att det skall gora att de sover langre for det ar en massa kalorier i oljan. En matsked skall tydligen ge en timmas mer somn eller nat i den stilen.

    Ella har nu sovit hos oss pa natten i over en vecka da hon varit sjuk, men ikvall tror jag att hon skall fa sova i sin sang igen. Igar natt sa sov hon helt mysko brevid mig i sangen. Det ar nastan som att hon inte kan sova for att hon ligger brevid mina tuttar sa hon maste hela tiden dit och snutta. Jag skall bara orka att halla pa med att fa henne att somna om i sin sang, men det hoppas jag att jag gor. Jag far sova i morgon under dagen da hon sover for att ta igen det jag forlorar nu.

Svar på tråden Somna utan gråt/NCSS, en mjuk "metod" för att hjälpa barnet att sova. Pepptråd nr. 3