• Ungen

    Omedvetet snatteri på självscanning HJÄLP!

    Vad sa de när de upptäckte det? Att de skulle polisanmäla eller?

    Det har hänt några jag känner också och då påpekade de det och bad dem vara mer noggranna nästa gång de handlade bara.


    Id quot circumiret, circumveniat.
  • Ungen

    Hmm, oj, att de tog dit polisen, det känns konstigt. Man vill väl inte bussa polisen på sina kunder som har begått ett misstag. Har det hänt förut, att du har missat att scanna, eller är den affären bara konstig? Jag skulle nog välja att inte gå tillbaka dit om de drar in polisen för en sån sak.

    Förstår om du är nervös. Skulle jag också vara. Men det som kan hända är att de skickar ett strafföreläggande (tror jag) eller at åklagare åtalar. Har svårt att tänka mig att nåt av det händer faktiskt.


    Id quot circumiret, circumveniat.
  • Ungen

    Vad jag förstår TS så fick du inte avstämning utan betalade som vanligt med scanner och gick ut. Då kom vakten eftersom han sett att du inte scannat allt, har jag förstått rätt?


    Id quot circumiret, circumveniat.
  • Ungen

    Om du ska upp på polisstationen för förhör och du berättar vad som hänt så förutsätter jag att de lägger ner förundersökningen eftersom du inte hade uppsåt och detta var ett misstag.


    Id quot circumiret, circumveniat.
  • Ungen

    Äsch! Jag förstår att du känner dig "dum" men skit i det. Misstag gör alla!


    Id quot circumiret, circumveniat.
  • Ungen

    Jag tror att om du förklarar för polisen vad som hänt kommer de att lägga ner. Det handlar om 35 kr, du har betalat och du hade inte uppsåt. Alltså för att åka dit för snatteri måste man ha nåt som kallas tillägnelseuppsåt i stunden. Det betyder att du måste varit medveten om att du inte skulle betala när du tog saken/sakerna och det var sitt syfte. Eftersom du glömt att scanna hade du inte uppsåt i stunden och har då inte gjort något brottsligt. Detta är i teorin vill jag påpeka. I straffskalan för snatteri finns fängelse men jag har svårt att tänka mig att det skulle komma på tal möjligtvis böter men det har jag svårt attt tänka mig också. Det skulle vara helt absurt.


    Id quot circumiret, circumveniat.
Svar på tråden Omedvetet snatteri på självscanning HJÄLP!