• Anonym (Ledsen)

    Omedvetet snatteri på självscanning HJÄLP!

    Var och handlade igår men glömde slå in en sak i all hast och åkte dit på det, HJÄLP, vad kommer hända nu? Aldrig gjort något förut och detta var ju inte meningen heller, men inte lätt med 2 barn som skriker och komma ihåg allt..
    Någon som varit med om detta som kan lugna mig eller är det jättehemskt?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-04-06 13:11:23:
    Nej alltså jag handlade det jag skulle men glömde slå in 1 vara och det såg tydligen en vakt för han kom ikapp mig då jag redan betalat och gått ut ur affären och ringde polisen. Så de kom och jag trodde jag skulle dö nu sitter jag här super nervös för nåt jag inte menade.. Jag fick ingen avstämning denna gången utan hann gå utanför dörren.Jag har aldrig glömt någon vara förut på 4 år och aldrig gjort nåt olaligt innan Så komme detta som en smäll

  • Svar på tråden Omedvetet snatteri på självscanning HJÄLP!
  • Anonym (virrigajag)

    har också hänt mig.. jag hade tagit 3 tomater i en påse o tryckt ut etikett o satt på påsen men glömt scannna in den...
    Fy vad jag skämdes, men jag handlade liksom för nästan 1000 kr o varför skulle jag stjäla 3 tomater då ungefär.. så de kändes bättre när jag tänkte så..

  • MammaFia

    På vilket sätt har du "åkt dit"?
    Var det en dyrare grej?
    Vi har oxå missat, åt både hållen faktiskt. Både missat antal å scannat för många. Det har inte handlat om mer än en lime här eller ett presentpapper där, men de har inte gjort mer än korregerat det när det varit kontroll.


    Släpp fångarne loss det é vår
  • Ungen

    Vad sa de när de upptäckte det? Att de skulle polisanmäla eller?

    Det har hänt några jag känner också och då påpekade de det och bad dem vara mer noggranna nästa gång de handlade bara.


    Id quot circumiret, circumveniat.
  • Anonym (Ledsen)

    Nej de tog in mig och det blev en polisanmälan och nej det var ara runt 35 kr så det var ju inte så att jag gick in för det.. Men polisen kom iaf, men vad kommer hända får man prick? Böter? fängelse?

  • Bernermorsan

    Det som händer är att man får kontroller/avstämningar oftar om man råkar glömma scanna en sak. Det har hämt mig också tog två påsar pasta för mkt. Pastan kostade dock 2kr per påse. Hade scannat 10 men tagit 12. Vet att syrran också gjort samma misstag. Men visst man känner sig som en TJUV!
    Fast sen har jag även råkat trycka papperspåsar istället för plastpåsar. Sen hade jag även lyckats trycka två påsar hallon men bara tagit en.

  • Anonym (Ledsen)

    Grejen var den att jag hann ut ur affären och vakterna kom efter mig.. fick gå tillbaka och skämmas som ett djur

    Virriga jag: vad hände för dig?

  • Bernermorsan

    VA polisanmälan!!!!???! Har aldrig hört att det hänt någon annan och vet många som gjort samma misstag att glömt och scannat.

  • Anonym (Ledsen)

    Ja det blev en amälan och skall upp i rätten sade polisen för 35 kr som INTE var medvetet.. Hade 2 barn som skrek och var rätt stressad och hann gå ut. Och här är jag nu

  • Anonym (virrigajag)

    här är det så att missar man så registreras de på nåt sätt o man får kontroll oftare, o när de hänt jättemånga gånger kan jag tänka mig att de typ stänger av en eller anmäler om de anser att man gjort de med flit..
    Alla är ju mänskliga o kan göra misstag, så tycker de är lite konstigt att de drar in polisen första gången de händer...
    Så är de iaf inte här.. hände inget mer än att de sa oj du har missat tomaterna så jag ska lägga in dem..

  • Heidihoop

    Va? Blir man polisanmäld?? O herregud då ska jag aldrig använda självscanning igen. Jag blir oxå stressad, särskilt om min son är otålig.

Svar på tråden Omedvetet snatteri på självscanning HJÄLP!