Inlägg från: skåneflicka |Visa alla inlägg
  • skåneflicka

    Baka bröd?

    jag brukar ta en paket jäst, 6 dl vatten, lite salt och sen rågsikt i så att det blir en lagom deg. 175 grader. Man kan hälla i lite vad som helst, tex byta en del av vattnet mot tex filmjölk... Idag tog jag mörkt lantbrödsmjöl och rivna morötter - det blev gott. beror ju lite på vad du vill ha för sorts bröd...

  • skåneflicka

    det går säkert att hälla i lite havrregryn - min mamma brukade ta resterna på havregrynsgröten från frukosten. Hon talade dock aldrig om det när jag var liten för hon var rädd att vi skulle tycka det var äckligt... Min kompis pappa brukade tömma kylskåpet, en gång tog han en bit princesstårta i brödet - det gick bra det också!!! Det är bara att prova sig fram.

Svar på tråden Baka bröd?