• zingoalla

    laxfilé

    Har laxfilé i frysen men aldrig lagat till just lax.Blev så sugen är det nån som har enkelt å hyffsat snabblagat recept som funkar med fryst lax?Glömmer ju liksom alltid ta upp så det hinner tina.

  • Svar på tråden laxfilé
  • Ärtan1

    Lägg den på saltbädd (grovsalt) med skinnsidan nedåt och in i ugn

    Kanongott och enkelt!


    Mamma till väldens vackraste ängel
  • Tjej 83

    man tina den i kallt vatten de går fort
    du kan steka den med citronpeppar. gott
    eller lägg i en form o koka upp grädde, creme fraich o 2 fiskbuljontärningar o töm över o in i ugnen så himla gott

  • Tyshaa

    eller salta o peppra och droppa lite citon över och strö lagom med persilja över, lägg sedan in i folie och in i ugnen ca 20 min

  • bergbruden

    fisksåsen nr ett: creme fraice, grädde citronkonc. dill och fiskbuljong. mmm såå gott! lax på salt bädd är ju riktigt gott till

  • Lotlas

    Jag brukar bara steka den med citronpeppar på och servera till exemplevis kokt potatis eller quinoa. Jag brukar också göra en kall sås på lätt crème fraiche, röd rom på burk och citronpeppar. Man kan ha lite dill och hackad lök i också om man vill. Jättegott!

  • Tjej 83

    brukar la vara ca 200grader o ca 15.20 min. kolla färgen på den så den blir bra. alal ungar är la olika. vår är så värdelös så jag går på färgen o inte på minuter.

  • Ärtan1

    Jag kör på 175 grader, kolla bara så att den inte är inne för länge. Torr lax är såå tråkigt!

    LYCKA TILL


    Mamma till väldens vackraste ängel
  • Tjej 83

    hehe
    ja den är la gyllenbun, lite ljusare kanske.
    man tänker ju inte alls när man ger ut recept. bara tänker att ja men de förstår la sorry..

  • Ärtan1

    Gyllenbrun?
    Min lax är rosa i färgen. Du känner på den när den är klar, annars kan du peta lite i den och se om den är genomstekt :)


    Mamma till väldens vackraste ängel
  • Tjej 83

    ja men om man har på såsen så blir den ju lite brun. inte rosa?
    vad har du för recept? nu måse ja läsa hmm
    stackars TS helt förvirrad

  • Tjej 83

    asså steker du din? men du sa ju 15 gradeR? vaa?

  • zingoalla

    Jösses,detta som lät så lätt till att börja med...
    Nu har jag iaf plockat fram lax ur frysen och ska snart ta mod till mig att gå ned och börja laga mat....vi lär väl inte dö även om det blir som det blir

  • Tjej 83

    haha stackare.
    vilket recept ska du göra efter?
    ja de lät lätt i början mennu kom de ltie krångel.
    men ne ni fixar det säkert. o lax är ju så gott.
    måsta köpa hemd et nästa gång..
    lycka till.
    sög den hur det blev om du vill

  • carola1977

    Lax provencale

    Till 2 personer

    2 st laxbitar (fryst portionsförpackad, behöver inte tinas)
    2 dl creme fraiche
    2-3 msk senap provencale (rödaktig senap i glasburk med svart lock)
    2 msk dill
    1 msk limesaft

    Blanda ihop och häll över laxen. In i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Servera med t ex ris.

    Smaklig måltid!

Svar på tråden laxfilé