Hur bakar man en våningstårta?
Du kan gärna ha en liten platta som den övre tårtan kan stå på och så pinnar under plattan ner genom den undre tårtan.
(det finns speciella plattor och pinnar att köpa för detta ändamål)
Annars kan du göra en tårta som är lite stadigare (dvs kanske frukt- eller chokladkakor) och inte en massa grädde (som ju sjunker ihop lätt)
Om du gör tex (som jag gjorde på Sigrids dop fast bara i en våning, bild finns i galleriet) två kladdkakor och lägger ihop till en tårta med nåt gojsigt emellan (jag hade kolakräm) och så gör du likadant med två mindre kladdkakor.
De ät stabila nog att kunna stå på varann utan att sjunka ihop och man kan dessutom göra dem flera dagar i förväg om man klär in dem i marsipan eller sugarpaste.
Jag klädde in tårtan i marsipan först och sen sugarpaste på det, det blev jättebra och helt slätt och fint!