Variant på lasagne
Här kommer min favvo:
Laxlasagne med västerbottensost
400g norsk lax i tunna skivor
200g färsk spenat
1 dl fint hackad dill
0,5 dl hackad purjolök
1,5 dl riven västerbottensost
Lasagneplattor (helst färska)
Sås
1 dl stark fiskfond
0,5 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
salt/peppar
majsenamjöl till redning
Tillredning
Börja med att steka ihop den färska väl skölda spenaten med purjolöken och kyl den sedan hastigt. Koka sedan ihop såsen den skall vara ganska tunn i och med att pastan gör att den tar ihop . varva sedan lasagnen . först lite sås sen lasagneplattor ,lax, spenatblandningen, dill och västerbottensost till sist sås igen, gör allting i tre till fyra varv avsluta med lite sås och ost . Baka lasagnen i mitten av ugnen 165 grader i ca 30-40 minuter . Låt gärna lasagnen stå några minuter innan servering så att den får ta ihop lite grann . Servera den ihop med en god sallad………..