kall marinerad fläskfile...
Fläskfilé i marinad
Marinad 1
? 2 msk grillolja (orginal)
? 2 msk soja
? ½ tsk salt
? 2 msk olja
? 1 tsk socker
Den hela fläskfilén skall ligga i marinaden i minst 3 timmar, gärna över natten
Sedan helsteks filén i ugn i 125 ° i ca 30 minuter (termometer 65-70°). Låt filén kallna och skär i tunna skivor.
Marinad 2
? ½ dl vitvinsvinäger
? ½ dl vatten
? 2 dl olja (majs- eller solrosolja)
? 1 tsk salt
? ½ tsk svartpeppar
? 2 pressade vitlöksklyftor (blir godare med 4)
? ½ dl färska provenscalska kryddor eller persilja (finns att köpa i frysdisken)
? 2 msk kapris
Lägg ner den skivade filén i marinaden i en passande form med låga kanter så att allt ligger i marinaden. Marinaden skall hellst ligga och dra i 24 timmar innan den serveras.
OBS! att filèn serveras kall i marinaden.