Inlägg från: MamaMari |Visa alla inlägg
  • MamaMari

    kall marinerad fläskfile...

    Fläskfilé i marinad

    Marinad 1
    ? 2 msk grillolja (orginal)
    ? 2 msk soja
    ? ½ tsk salt
    ? 2 msk olja
    ? 1 tsk socker

    Den hela fläskfilén skall ligga i marinaden i minst 3 timmar, gärna över natten
    Sedan helsteks filén i ugn i 125 ° i ca 30 minuter (termometer 65-70°). Låt filén kallna och skär i tunna skivor.

    Marinad 2
    ? ½ dl vitvinsvinäger
    ? ½ dl vatten
    ? 2 dl olja (majs- eller solrosolja)
    ? 1 tsk salt
    ? ½ tsk svartpeppar
    ? 2 pressade vitlöksklyftor (blir godare med 4)
    ? ½ dl färska provenscalska kryddor eller persilja (finns att köpa i frysdisken)
    ? 2 msk kapris

    Lägg ner den skivade filén i marinaden i en passande form med låga kanter så att allt ligger i marinaden. Marinaden skall hellst ligga och dra i 24 timmar innan den serveras.
    OBS! att filèn serveras kall i marinaden.

Svar på tråden kall marinerad fläskfile...