Inlägg från: bellies |Visa alla inlägg
  • bellies

    grekisk buffé för 12 vuxna, 5 barn?

    souvlaki måste man nästan ha på grekisk buffé! Sen tiropita (ostpaj)! Vi hade grekisk buffé på vår 30-årsfest. Jag gjorde souvlaki av kyckling och fläskkött, tiropita, tsatsiki, bröd, oliver, friterad potatis, sallad m fetaost. Det var otroligt uppskattat!

    Du kan göra pajerna som snigel 2 skriver annars
    kan du få ett superenkelt recept av mig som man kan göra i ungsform och sen skära i bitar.

  • bellies

    lillsnurpan, man kan fritera pirogerna men jag gör mina i ugnen!

    Mitt recept:

    1pkt filodeg
    4 ägg
    2 dl creme fraiche
    400g fetaost
    1/2 dl ramlösa (eller vanligt vatten)
    olivolja

    Blanda äggen,vattnet med creme fraiche, smula i fetaosten och rör runt. Smörj en form med olivolja, lägg på 2 ark filodeg ringla över lite olja och sen fyllning igen, deg, olja, fyllning tills det tar slut. In i ugnen 200 grader i ca 20-25 min tills den har fått färg. Det här är supergott!

  • bellies

    lillsnurpan, den degen är tunnare än smördeg. Finns att köpa i alla affärer. Jag rekommenderar inte att göra små knyten utan göra i en form. Sen skär du ju bara i mindre bitar. Jag gjorde dubbel sats av fyllningen och använde ett helt pkt filodeg till vår 30-årsfest (gjorde i en långpanna)och då räckte det gott och väl till 25 personer.

Svar på tråden grekisk buffé för 12 vuxna, 5 barn?