Inlägg från: Dino78 |Visa alla inlägg
  • Dino78

    Kycklingfilé

    Schezuankyckling

    500 g kycklingfilé


     

    Panering:


    1 tsksambal oelek


    4 msk maizena


    1 tsk salt


    ½ dl matolja till stekning


     

    Övrigt:


    1 stor purjolök


    1 röd paprika


    1 grön paprika


    2 msk olja till stekning


     

    Såsen:


    1 hönsbuljongtärning


    2 dl vatten


    ½ dl hoisinsås


    2 tsk vitvinsvinäger


    1-2 tsk sambal oelek


    1 msk kinesisk soja


    1 msk strösocker


    4 pressade vitlöksklyftor


     

    REdning:


    1 msk maizena


    ½ dl vatten


      

    Gör så här:


    Skär kycklingfilén i lagom stora munsbitar. Tillsätt sambal och rör om.


    Blanda maizena med salt och vänd kyklingbitarna i blandningen.


    Skär purjo och paprika i smala strimlor.


    Nu till såsen: blanda buljongtärningen i kallt vatten i en stor kastrull. Tillsätt hoisinsås, vitvinsvinäger, sambal, soja, strösocker och pressad vitlök. Rör om och ge såsen ett uppkok.


    Fräs lök och paprika i olja i en het panna någon minut under omrörning, vänd sedan ner dom i såsen.


    Fräs kycklingbitarna i minst 3 omgångar i olja i het wokpanna någon minut på varje sida (faktiskt rätt viktigt för annars får dom helt fel konsistens, man behöver ju dock ingen wokpanna!)


    Låt kycklingen torka av på hushållspapper.


    Rör ut maizena i vatten och häll blandningen i såsen och rör om, ge den ytterligare ett uppkok.


    Vänd ner kycklingen eller häll såsen över kycklingen och blanda om och servera med jasminris.


     SUPERSMARRIGT!!
    DIF i själ och hjärta
  • Dino78

    MItt recept ovan är det jag alltid beställer på Kinarestaurang och det smakar faktiskt väldigt likt det man får där!


    DIF i själ och hjärta
  • Dino78

    Och såvärldens godaste gryta:


    Marockansk Kycklinggryta


     

    500 g kycklingfilé


    1 tsk salt


    1 tsk spiskummin


    1 tsk paprikapulver


    ½ tsk gurkmeja


    1 tsk curry


    1 finhackad röd chilipeppar


    2 lagerblad


    2 gula lökar


    2 tomater


    2 vitlöksklyftor


    1½ msk kycklingfond


    1 msk färsk riven ingefära


    2½ dl matlagningsgrädde


    1 burk kikärtor


    1 röd paprika


    1 burk ananas i juice


     

    Gör så här:


    Dela kycklingen i små bitar och bryn dem. Häll på alla kryddorna utom ingefäran och pressa på vitlök. Hacka lök, tärna tomat och blanda i det. Tillsätt fonden och ingefäran. Späd med juicen från ananasen och grädden. Koka på svag värme i 20 minuter. Rör till sist ner ananasbitar (om man vill), paprika i tärningar och avrunna kikärtor.


    Servera med ris.


    DIF i själ och hjärta
Svar på tråden Kycklingfilé