• Lyxmorsan

    Kycklingfilé

    Några goda recept med kycklingfilé? Gärna med strimlad filé eller annat där filéerna INTE är hela.
    Gräddiga, kryddiga, fruktiga, exotiska, magra....recept.
    Skriv ner dem. Men gärna med ingredienser som "går att få tag på" (har Kvantum, Hajen, Tempo, Coop, Willys).
    Får dock inte innehålla andra köttslag.


    /\*Predikaren3*/\
  • Svar på tråden Kycklingfilé
  • MissBlaise

    Jag gillar kycklingfilé i gryta.

    Tärna kycklingen och stek den.

    Blanda i kelda och cremebonjour vitlök(el hur det stavas).

    En burk med wokgrönsaker. Vattenkastanjer, minimajs och groddar.

    Kanon gött

    Inget speciellt recept kanske men gott.

  • Dino78

    Schezuankyckling

    500 g kycklingfilé


     

    Panering:


    1 tsksambal oelek


    4 msk maizena


    1 tsk salt


    ½ dl matolja till stekning


     

    Övrigt:


    1 stor purjolök


    1 röd paprika


    1 grön paprika


    2 msk olja till stekning


     

    Såsen:


    1 hönsbuljongtärning


    2 dl vatten


    ½ dl hoisinsås


    2 tsk vitvinsvinäger


    1-2 tsk sambal oelek


    1 msk kinesisk soja


    1 msk strösocker


    4 pressade vitlöksklyftor


     

    REdning:


    1 msk maizena


    ½ dl vatten


      

    Gör så här:


    Skär kycklingfilén i lagom stora munsbitar. Tillsätt sambal och rör om.


    Blanda maizena med salt och vänd kyklingbitarna i blandningen.


    Skär purjo och paprika i smala strimlor.


    Nu till såsen: blanda buljongtärningen i kallt vatten i en stor kastrull. Tillsätt hoisinsås, vitvinsvinäger, sambal, soja, strösocker och pressad vitlök. Rör om och ge såsen ett uppkok.


    Fräs lök och paprika i olja i en het panna någon minut under omrörning, vänd sedan ner dom i såsen.


    Fräs kycklingbitarna i minst 3 omgångar i olja i het wokpanna någon minut på varje sida (faktiskt rätt viktigt för annars får dom helt fel konsistens, man behöver ju dock ingen wokpanna!)


    Låt kycklingen torka av på hushållspapper.


    Rör ut maizena i vatten och häll blandningen i såsen och rör om, ge den ytterligare ett uppkok.


    Vänd ner kycklingen eller häll såsen över kycklingen och blanda om och servera med jasminris.


     SUPERSMARRIGT!!
    DIF i själ och hjärta
  • Dino78

    MItt recept ovan är det jag alltid beställer på Kinarestaurang och det smakar faktiskt väldigt likt det man får där!


    DIF i själ och hjärta
  • Tjet

    Kycklingfilé i bitar, stek i wok eller stekpanna
    Blanda i paprika, champinjoner, bambuskott, gurka, tomat i bitar
    Häll i en påse Santa Maria Chicken Thai Wok-kryddpåse
    Tillsätt en burk kokosmjölk och lite soya.
    Färdigt! Suuuuupergott!!

  • Åre Misan

    Fajitas är supergott!

    Strimla kycklingen, lök, röd och gul paprika.

    Blanda i Santa Marias fajitaskrydda.

    Lägg kycklingen i tortillias bröd(stora) sen kan man även ha guacomole, majs m.m. till.

    Man kan göra det hur starkt man vill!

  • Dino78

    Och såvärldens godaste gryta:


    Marockansk Kycklinggryta


     

    500 g kycklingfilé


    1 tsk salt


    1 tsk spiskummin


    1 tsk paprikapulver


    ½ tsk gurkmeja


    1 tsk curry


    1 finhackad röd chilipeppar


    2 lagerblad


    2 gula lökar


    2 tomater


    2 vitlöksklyftor


    1½ msk kycklingfond


    1 msk färsk riven ingefära


    2½ dl matlagningsgrädde


    1 burk kikärtor


    1 röd paprika


    1 burk ananas i juice


     

    Gör så här:


    Dela kycklingen i små bitar och bryn dem. Häll på alla kryddorna utom ingefäran och pressa på vitlök. Hacka lök, tärna tomat och blanda i det. Tillsätt fonden och ingefäran. Späd med juicen från ananasen och grädden. Koka på svag värme i 20 minuter. Rör till sist ner ananasbitar (om man vill), paprika i tärningar och avrunna kikärtor.


    Servera med ris.


    DIF i själ och hjärta
  • LisaP
    Dragonkyckling:

    strimla kycklingfilé å bryn i stekpanna.
    häll på en burk creme fraiche å rör runt, krydda med lite dragon efter tycke och smak å rör igen.. inte för mkt dragon utan börja med lite och smaka av. servera m pasta *mums*
    Älskar mina 3E
  • Googels

    Jag testade det här receptet för ett tag sen och det har nu hamnat bland mina favoriter. Hittade det på den här sidan(helenas-web.nu/recept/Kycklingratter/Apelsinkyckling.htm), men här kommer det utskrivet:

    Apelsinkyckling
    Portioner 4

    Ingredienser:
    4 kycklingfiléer
    salt
    vitpeppar
    1 apelsin
    1 lime
    1 burk lätt crème fraiche
    2-3 tsk kycklingfond
    1-2 tsk soya
    2 msk flytande honung
    2-3 msk mango chutney

    Gör så här:
    Skala de tvättade frukterna och pressa ur saften.
    Strimla skalen tunt.
    Koka upp saft, creme fraiche, kycklingfond, soya, honung och mango chutney.
    Krydda och bryn filéerna gyllenbruna i ca 10 minuter.
    Häll över såsen och skalstrimlorna och låt småputtra i ca 10 minuter.
    Smaka av.
    Servera med ris och en grönsallad.

    (När jag gjorde det första gången brynte jag kycklingfileerna, la dem i en ugnsform och hällde såsen över och hade inne i ugnen i ca 20 min. Andra gången använde jag mini-kycklingfileer och gjorde då ungefär som ovan, skulle tro att man kan strimla kycklingen och hälla såsen över oxå)

  • Nevada

    stek kycklingbitar, blanda i vitlök, matlagningsgrädde, soltorkade tomater, spenat/eller en kruka färsk basilika och paprika/or.

  • Lyxmorsan

    OJ!! Tack så mycket, så många på så kort tid!


    Jag ska skriva ut alla och testa efterhand. Och jag tror för morgondagens bjudning blir det Googels apelsinkyckling.

    Vi älskar kyckling så nog borde vi hinna med recepten i år i alla fall


    /\*Predikaren3*/\
  • Lehena
    Smarrig filé, 4 pers

    Kykling, ca 4 fileér
    1 stor röd paprika
    1 purjulök
    5 dl grädde
    Cantadou, paprika/chilli

    Tärna kyklingen och bryn i stekpanna, när d e färdigt lägg kyklingen i en ungssäkerformTärna paprikan och skiva purjulöken, stek i pannan. Lägg över kyklingen.Häll grädde och Cantadou i gryta, svag värme, ska stå på tills Cantadoun är smält, häll över kyklingen, paprikan och purjulöken.Sätt in i ugnen ca 20 minuter på 175C.Serveras med te x ris och en grönsallad.
  • enlitenbitkaka

    Kyckling i Limesås.
    4port.

    4st kycklingfileér
    4dl Creme Fraiche
    2dl vatten
    1 hönsbuljongtärning.
    1st limefrukt
    kulörsoja
    salt och peppar

    Lös upp buljongen i vattnet i en skål så gott det går, blanda därefter ner creme fraichen.
    Riv av skalen från limen och dela den därefter på hälften.

    Stek kycklingfileérna, salta och peppra. När dem är genomstekta, häll över såsen. Pressa över limesaften. Tillsätt soja efter smak och tycke, mest för att få en fin färg på såsen.
    När det är klart strör du limeskalet över rätten. Servera med ex. basmatiris.

    (Kan ev. tillsätta ca. 3msk flytande honung om man vill)


    .?:*¨¨*:?. www.wannabemama.blogg.se .?:*¨¨*:?.
  • Tjet

    Gjorde apelsinkycklingen ikväll - suuuupergod!!! Tack för det receptet!

Svar på tråden Kycklingfilé