Schezuankyckling
500 g kycklingfilé
Panering:
1 tsksambal oelek
4 msk maizena
1 tsk salt
½ dl matolja till stekning
Övrigt:
1 stor purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk olja till stekning
Såsen:
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
½ dl hoisinsås
2 tsk vitvinsvinäger
1-2 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
1 msk strösocker
4 pressade vitlöksklyftor
REdning:
1 msk maizena
½ dl vatten
Gör så här:
Skär kycklingfilén i lagom stora munsbitar. Tillsätt sambal och rör om.
Blanda maizena med salt och vänd kyklingbitarna i blandningen.
Skär purjo och paprika i smala strimlor.
Nu till såsen: blanda buljongtärningen i kallt vatten i en stor kastrull. Tillsätt hoisinsås, vitvinsvinäger, sambal, soja, strösocker och pressad vitlök. Rör om och ge såsen ett uppkok.
Fräs lök och paprika i olja i en het panna någon minut under omrörning, vänd sedan ner dom i såsen.
Fräs kycklingbitarna i minst 3 omgångar i olja i het wokpanna någon minut på varje sida (faktiskt rätt viktigt för annars får dom helt fel konsistens, man behöver ju dock ingen wokpanna!)
Låt kycklingen torka av på hushållspapper.
Rör ut maizena i vatten och häll blandningen i såsen och rör om, ge den ytterligare ett uppkok.
Vänd ner kycklingen eller häll såsen över kycklingen och blanda om och servera med jasminris.
SUPERSMARRIGT!!