Inlägg från: Kärnhuset |Visa alla inlägg
  • Kärnhuset

    varför inte stekt mat till barn under året?

    Salt till små barn kan faktiskt vara riktigt farligt eftersom deras organ inte är färdigutvecklade för att klara av att ta hand om det.

    Stekt mat handlar om att stekytan är svår att bryta ner. Både strukturen och ämnena som bildas där (akrylamid är det väl som det gick så stort larm om för några år sedan).

    Ta väl hand om våra små barn. Tids nog lär de sig att klara även detta.

  • Kärnhuset

    Jag vet inte om det handlar om ämnet akrylamid, det skrev jag inom parantes. Men nåt är det. Kanske kan fråga livsmedelsverket?

    Faktum är att små barn inte har fullt färdigutvecklade organ och inte har samma förmåga som oss vuxna (och äldre barn) att bryta ner maten och vissa ämnen.
    När de kan det är ju individuellt men man har generellt sagt att det tar ca ett år för kroppen att klara av sånt som belastar vissa organ, t.ex. njurar, mer.
    Därför finns rekommendation om salt och spenat mm.
    Salt kan vara direkt livsfarligt för ett spädbarn att få i sig för mycket av.

Svar på tråden varför inte stekt mat till barn under året?