• 0028

    Alaska Pollock filéer

    400g vad gör man me det?
    tips?

  • Svar på tråden Alaska Pollock filéer
  • eleena

    koka eller micra... menade du tillbehör?

  • eleena

    micra fisk är mycket bra tycker jag.

  • eleena

    Ytterst god sås:

    Koka upp en burk creme fraise. Vispa ner 1 fiskbuljongtärning.

    Löjligt lätt, men ytterst sofistikerat gott!

  • 0028

    vad ska man ha till?
    ris el potatis?

  • eleena

    går bra vilket som! såsen är verkligen rysligt god! långkornigt eller fullkornsris (inte typ jasmin el basmati...) eller kanske pressad potatis om man vill vara lite festlig...!

    såsen kan även med fördel användas i fiskgratäng.

  • carola1977

    eleena: den såsen brukar jag göra till lax. Har lärt mig av min mamma. Jättegod . Jag brukar ha kokt potatis till.

  • eleena

    carola1977: Visst är den god!!! Och användbar! Jag har den till olika sorters fisk samt fiskgratäng, både vanlig med pollok eller torsk och med grillad lax (om man kommer över sån där pink salmon hel kan man grilla alla kotletterna och göra gratäng på det som blir över med gode-såsen, kalasgott!)

  • eleena

    sjud (koka försiktigt) eller micra under lock några minuter på full effekt. Jag föredrar micron, fisken blir fint flikig och går inte sönder samt behåller alla safter. Annars kan man ånga den i foliepaket över potatisvattnet.

    Skulle tro att det tar 3 till4 minuter i micron från frusen till klar, men det beror ju på vilken effekt man har. kolla genom att pilla lite i "flagorna", är fisken vit är den klar, är den lite genomskinlig är den rå.

    Överkok den inte bara, då blir den torr!

  • Pink Rose

    Jag brukar köpa fransk fiskgratängmix och hälla över, och sedan in i ugnen. Supergott

  • 0028

    kan man koka fryst fisk?
    eller ha i mickron?

  • eleena

    Ja, kan koka/micra fryst om man inte är super-duper petig med konsistensen.  Om man kokar fryst går den lätt sönder en del, micrar man blir den lika bra som tinad.

  • Tulltan

    Tildas fisksoppa.

    4 port.

    400 g alaska pollok.
    2 morötter.
    1 röd paprika.
    1 purjolök.
    2-3 vitlöksklyftor.
    1 msk fiskfond.
    2 msk hummerfond.
    2 dl creme fresch.
    4 dl vatten.
    3 msk Hackad dill.

    Gör såhär:

    * Skär morötten och paprika i bitar och hacka vitlöken. Lägg i en gryta. Häll på vatten och koka dem mjuka.

    * Ansa och strimla purjolöken, lägg i den i grytan.

    * Skär fisken i bitar och lägg i den i grytan. Tillsätt Fisk och hummerfond. Koka tills fisken är färdig.

    * Häll på fresch och dill och låt det bli varmt.

    Mumsfillibabba med varmt vitlöksbröd till!
    Om man vill vara lite nyttigare så är det gott med knackemacka med

    Hör av dig om du provar denna soppan.

    Lycka till!

  • Pernillan

    Min fisk grat.

    ta en form/långpanna vad du har...

    lägg i fisken...
    salta en hel del
    lägg på dill
    spritsa ketchup över fisken
    häll över lite grädde och fyll på med mjölk.

    200grader i ca 45 minuter... gott till potatis mina ungar älskar detta ;)

  • Pernillan

    om man har kan man slänga i några räkor också :) gott!!!!

Svar på tråden Alaska Pollock filéer