Äppeltårta?
Har kikat i tråden förut och det jag kan komma att tänka på är att du gör en tårta som ser ut som ett äpple.
Gör en botten med kanelsmak och dela i tre delar, alt köper färdig botten. Som fyllning tar du tärnat äpple som du smörsteker alt kokar, så att du får en simmig röra med bitar. På nästa lager tar du äppelmos och hårt vispad grädde blandat.
Du gör tårtan i en skål. Ta en rundbottnad skål. Lägg i en botten. Lägg äppelgrädden och fyll upp så att det blir nästan plant. Lägg en botten till och ha på äppelkompotten. Detta lager måste vara plant för sedan kommer sista botten på. Ställ in i kylen och låt allt stelna, gärna en timme. Sen tar du ut tårtan och vänder ut den. Då har du en halvcirkelformad tårta. Bred på lite vispad grädde i ett tunnt jämt lager så att alla skavanker försvinner. Täck med röd (eller grön) marsipan eller sugerpaste. Gör en liten grop högst uppe för ett skaft och gör ett grönt blad och lägg dit.