gröt i Frankrike?
Här har vi en som gör egen gröt. Jag köper, nu ska vi se om jag minns etiketten rätt, "flocons d'avoine, precuit a la vapeur" tror jag det står, nåt sånt. Havregryn, helt enkelt. Finns inte hos de vanliga kedjorna (Champion, Franprix etc.) utan jag handlar i en "bio-butik". Hälsokostaffärerna har det nog, och Naturalia med. På ekologiska marknader kan man också hitta havregryn.
Dubbelt så mycket vatten som havregryn (min tvååring äter fem matskedar havregryn) och så en eller två minuter i micron. Hur lätt som helst. Jag blandar i lite smör, lite mjölk för att få lösare konsistens, och så river jag i äpple, eller mosar i banan, eller har i frysta bär (blåbär, hallon eller röda vinbär brukar jag ha). Toppenmat; det köpte lilla damen direkt vid fem månaders ålder. (Ja, då hade jag ju inte i mjölk och annat man inte ska ge ännu, förstås)
Välling har jag köpt svensk, från svenska affären, men eftersom min tjej absolut inte gillar nappflaska, fick vi ge upp det ganska snart, och hon har ätit gröt både morgon och kväll istället.
Ja det var det.