Rabarbermuffins
Efterlyser ett smarrigt rabarbermuffinsrecept. Är det någon som kan hjälpa mig?
Efterlyser ett smarrigt rabarbermuffinsrecept. Är det någon som kan hjälpa mig?
Har du sökt på muffinssidan: http://www.dagensmuffin.se/ ? Där borde finnas minst 1 recept ![]()
Men åhhh va gott de låter!!!
Rabarbermuffins
Ingredienser: 10-12 portioner
200 g rabarber
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl mörkt muscovadosocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
75 g mandelmassa
25 g smör
1/2 tsk stött kardemumma
Garnering
25 g mandelspån
Gör så här
1. Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i cm-stora bitar.
2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt svalna.
3. Vispa ägg och muscovadosocker till en fluffig vit smet. Tillsätt matfettsblandningen.
4. Blanda vetemjölet med bakpulver och rabarberbitar. Vänd ner i äggsmeten.
5. Fördela smeten i 10-12 stora muffinsformar på en plåt.
6. Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt smör,kardemumma och rör till en smidig smet.
7. Gör en liten grop i varje muffins med en liten sked och fördela fyllningen. Strö över mandelspånen.
8. Grädda i 225 grader, ca 15 min kontrollera med sticka.
Låt svalna på galler.
3-4 rabarber
1/2- 1 dl strösocker
Skär rabarbern i bitar och smält på svag värme tillsammans med sockret. Låt svalna.
Ugnsvärme 175 grader
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 krm salt
1-2 tsk kardemumma
Blanda torra ingredienser.
3 ägg
2 dl socker
125 g smör
2 dl naturell yoghurt
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt ner smöret och yoghurten.
Blanda sedan ner äggsmeten i de torra ingredienserna. Lägg därefter smeten i muffinsformar (10-12 st).
Låt rabarbersmältan rinna av men spara vätskan. Låt en klick av rabarbersmältan sjunka ner i varje muffins.
Grädda 15-20 minuter i ugnen.
2 dl kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
lite rivet limeskal
Blanda kesella med flor- och vaniljsocker. Tillsätt lite limeskal och eventuell sås från rabarbersmältan. Klicka lite kesellakräm ovanpå varje muffins.
Ingredienser:
400 g rabarber
½ msk rapsolja eller annan neutral olja
½ dl strösocker
till smeten:
75 g smör (3/4 dl flytande smör eller margarin)
3 dl gräddfil
1 ägg
1 ½ dl farinsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 burk vaniljkesella
36 stora bullformar av papper
ev lite florsocker Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär rabarbern i små bitar. Dela tjocka stjälkar på mitten. Fräs upp bitarna i oljad stekpanna. Häll på socker och rör om försiktigt. Låt rabarbern mjukna på svag värme men inte mer än att bitarna fortfarande håller ihop.
Smält smöret och låt svalna lite. Rör ihop smöret med gräddfil, ägg och farinsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner till en trögflytande smet.
Ställ 18 dubbla bullformar (för att muffinsen bättre ska hålla formen) på en plåt. Fördela muffinssmeten i formarna, lägg en klick vaniljkesella ovanpå. Toppa med en matsked av rabarbern. Häll rabarbern i en sil så den rinner av lite om den saftat sig. Sätt in i ugnen och grädda 20?25 minuter. Låt rabarbermuffinsen svalna och pudra eventuellt över lite florsocker precis innan de ställs fram på bordet.
6 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 ¾ dl råsocker eller vanligt
100 g smält eller flytande margarin
2 ägg
3 dl filmjölk
2,5 dl rabarber blandat med 1 msk potatismjöl och 1msk socker
1 mosade bananer
¾ dl solroskärnor
1. Sätt på ugnen, 210 grader.
2. Smörj muffinsformarna eller ställ ut pappersformarna på plåten.
3. Sikta mjöl och bakpulver i en stor bunke och blanda i socker
och havregryn. Gör en grop i mitten av mjölblandningen.
4. Blanda smält smör, ägg, filmjölk och mosade bananer.
5. Häll äggblandningen i mjölgropen. Blanda allt hastigt
och slarvigt, smeten ska vara klumpig och ojämn!
6. Blanda i rabarbern och solroskärnorna försiktigt.
7. Skeda smeten i formarna och grädda i ca 20 minuter
eller tills muffinsen är guldbruna.
8. Låt dem kallna på ett galler och sikta över florsocker
innan de serveras
Rabarbermuffinsca 20st
125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde eller mjölk
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, mjöloch bakpulver. Rör ned det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Klicka i smeten imuffinsformar. tryck ned små bitar av rabarber och dofta över lite kanel. Grädda i 200 graderi 15-20 min
Rabarbermuffins med ingefära
12-14 stycken
3 små rabarberstjälkar cirka 200 g
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
Muffinssmet:
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 1/4 dl Vetemjöl Special
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk mald ingefära
florsocker.
Sätt ugnen på 225 grader.
Mos: Ansa och skiva rabarberstjälkarna. Koka skivorna i vatten och socker.
Ta upp ungefär hälften av skivorna när de mjuknat. Häll eventuellt av litet vätska och koka resten till mos.
Smörj och bröa formarna i ett muffinsbleck, om du inte använder pappersformar.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och tillsätt mjölken. Häll den ljumma vätskan i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och ingefära och rör ned i smeten. Rör också i cirka 1/2 dl rabarbermos.
Fördela muffinssmeten i formarna och stick ned avrunna, kokta bitar av rabarber.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
En slick vispad grädde på muffinsen när de kallnat är inte fel - lägg i så fall de kokta rabarberbitarna på toppen
Tusen tack för alla goa recept!
Här skall bakas