• Ginstan

    studera + barn, varför inte???

    Det går faktiskt bra! Just nu sitter jag och skriver en magisteruppsats med en 1½ månaders bebis i huset. Det man ska tänka på är att man kan missa en del veckorna innan och veckorna efter bebisen kommer. Jag fick min nu i slutet av mars och fick således komplettera ett par uppgifter på dåvarande kurs. Nu med uppsatsen är det verkligen inga problem då jag kan arbeta hemmifrån. Enda kruxet är att man blir beroende av pappan, mormor, andra som barnvakt när man behöver göra intervjuer, gå på handledning etc. Och framför allt behöver man nog en stadig inkomst. Det är dyrare än man tror att skaffa barn. Vår tjej får dessutom ersättning, och maten som vi räknat som gratis det första året
    Och för mig går det bra, då hon sover på nätterna...

  • Ginstan
    Madelensev skrev 2007-05-14 18:31:42 följande:
    jag tror att det handlar mest om ekonomin.Jag har några kurskamrater som ibland kan känna att de inte hinner med sina barn på grund av allt plugg, men jag håller med om att det är flexibelt på högskolan.Jag har varit på skolan idag och ska dit först nästa måndag. Så skulle det aldrig varit om jag arbetat heltid.
    Så är det absolut. Ekonomin är den som drabbas hårdast. Skolan är flexibel och mycket kan man göra på distans. Framför allt ska man nog fundera på om man jobbat innan sin utbildning startade så att man får SGI beräknat på den tidigare lönen. annars får man inte mycket pengar alls!
Svar på tråden studera + barn, varför inte???