Inlägg från: Indianica |Visa alla inlägg
  • Indianica

    Är det svårare att bli brun med hög solskyddfaktor?

    Nja, jag har solskyddsfaktor 40 i början när jag solar, sedan brukar jag ha 20-30 resten av sommaren. Har mkt mörka pigment jag ärvt, men är vintertid superblek och har jag ej solskydd blir jag röd som en kräfta eller om jag har typ har SPF 10. Men jag blir ändå rätt fort brun med SPF 40, det tar dock 1-2 veckor oftast beroende på vad man menar med brun.

    Nu har jag t ex kört med SPF 40 i tre dagar och är medelbrun, första dagen blev jag röd efter 10 (!!!) minuters utevisstelse och SPF 40, då fattar du kanske hur känslig min hud är. Sedan har jag jobbat i trädgården resterande tid och är alltså brun numera, man ser tydligt en vit "bikini" på kroppen. Men dte är klart, smörjer man med SPF 30 och jobbar på kontor och bara är ute en stund på lunchen så går det ju segt. Med SPF 30 och medelkänslig hud bör man väl vara ute en hel del i solen för att det inte ska ta jättelång tid att få färg. Mellan kl 11 och 14 tar solen mest *tipsar* Rekommenderar att du försöker med SPF 30 ett tag till, när du väl får färg kommer den bli jätte gyllene och fin

  • Indianica

    jag ska tillägga att et fåtal hudtyper KAN inte bli bruna. De blir röda/rosa eller inte färgade alls om man har SPF. Oftast rödhåriga personer. Är du en av dem TS, är det väl ändå så att en hög SPF är bättre än att huden skadas, för blir den röd är den redan skadad.

Svar på tråden Är det svårare att bli brun med hög solskyddfaktor?