• Beckah82

    Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!

    Snart går tråd nummer 1 ut, därför öppnar jag den här.

    Länk till tråd 1:
    www.familjeliv.se/Forum-2-143/m18636352.html

    I trådstarten där kan du läsa allt om GBS. Vad riktlinjerna är, vilka komplikationerna kan vara osv.

    GBS (Grupp B Streptokocker) är INTE att leka med, därför vill jag sprida den här informationen. Meningen är INTE att skrämma upp folk. Jag har själv GBS. Obehandlad dessutom. Har haft det minst sedan vecka 22 då jag åkte in till förlossningen för mycket sa,mmandragningar. Under veckornas gång har jag lärt mig leva med detta. Varit vaksam men låtit bli att bli hysterisk.

    Jag är nu i vecka 36+5 och kommer att kräva behandling under förlossningen.

    Läs på om GBS och sprid infon! Informera, inte skapa hysteri!

    Den bästa infosidan på svenska som jag hittat är denna:
    http://www.medscinet.se/infpreg/allinfo/main.asp?topic=6

    Men glöm inte att läsa tråd nummer 1 också för där finner du mängder av personliga berättelser. Erfarenheter av GBS och vad GBS kan ställa till med.
    ♥ Mamma till Victor 980815 och Alvin BF --> 070705 ♥
  • Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!
  • luckysun

    Jo men en kurator bara tröstar liksom. Hon eller han har ju ingen medicinsk kunskap. Så upplever jag det.

  • Ciccilionaa

    Ocean wow,

    jag födde kl 02.13 den 23 juni och fick åka hem redan vid 10 tiden den 24 juni....
    kändes sådär med tanke på gbs, det vart aldrig ngr xtra koller av sonen trots gbs, vilket så klart gjprde mig nojjig.

    lycka till,
    c

  • Fjällbruden

    Luckysun: Be din kurator ta kontakt med spec.mödra så ni får träffa en läkare som verkligen kan ge svar på era frågor, min upplevelse är att spec.mödra kan mycket mer än "vanliga" läkare om detta.
    Sen är ju varje fall unikt beroende på hur det utvecklas under grav, jag och min kompis som ska ha ungefär samtidigt och båda har GBS och dessutom samma läkare behandlas faktiskt olika, allt beroende på att våra prover ÄR olika.
    Än en gång, hoppas att du vågar försöka igen då alla frågetecken för dig har rätats ut!
    Kram

  • mona83

    Ocean WoW skrev 2007-07-18 13:33:27 följande:


    Hej Tjejer!Ni som har blivit förlösta i Stockholm och som har haft BGS fick ni stanna kvar 3 dagar för extra koll på bebisen eller fick ni åka hem så fort ni kunde?Jag ska sättas igång imorgon då jag har gått fulla 42 veckor (riktlinjer i Stockholm för er som undrar). Undrar nu om jag ska fixa "kattvakt" eller om jag kan räkna med att få åka hem relativt tidigt om allt går bra. Å andra sidan är det knökfullt på förlossningarna här så jag vet faktikst inte om min sambo kommer få vara kvar med oss eller ens om jag kommer att få stanna i Stockholm för igångsättningen.
    Är inte förlöst i sthlm men bor i Nyköping som ju inte är allt för långt bort iaf.
    Jag var tvungen att vara kvar i 2 dygn för provtagningar på Leah, då togs det blod och temp, 2 ggr om dagen.
    Så antar att det är ungerfär samma i sthlm som här.
    När vi väl skulle fått åka hem så hittade dom på att hon hade gulsot och började kolla upp det i stället så vart vi kvar ett 3dje dygn oxå....
  • Lady X

    Nu är jag lite konfunderad. Efter avslutad Furadantin kur så gjorde jag en urinodling direkt som visade på e-coli och enterokocker i urinen (men ingen GBS den försvann, jippi!). Furadantin ska även bita mkt bra på e-coli och enterokocker så min gynekolog tror att fyndet beror på "förorening" av provet och vill inte behandla. Är det alltså så lätt att förorena provet med tarmbakterier, för det är vad e-coli och enterokocker är? Jag som anser mig vara noggrann med hygien och aldrig "torka åt fel håll" så att säga...

    De senaste dagarna så har jag haft märkliga symptom. Det liksom sticker till då och då, ungefär som ett nålstick, på ena sidan vid höften. Ngn som känner igen sig? Nojjig som jag är så börjar jag genast spekulera i om det kan vara UVI trots allt. Eller kan det vara fogarna? Är vanlig UVI farlig på samma sätt som GBS eller är det "bara" risk för förtidig förlossning?

  • luckysun

    Lady X, samma som för mig. Min GBS försvann efter avslutad kur av Kåvepenin men då jag hade e-coliebakterier kvar i urinen fick jag Furadantin.

    Med tanke på att jag fick missfall redan samma dag som jag åt Kåvepeninen (Det hade gått så långt så att fostervattnet gått)
    brydde jag mig inte om att testa igen att e-coliebakterierna var borta.

    Jag mår bra men är så klart orolig inför en ny graviditet.

  • luckysun

    Lady X, men det kan väll sticka till när magen växer. Du är väll gravid eller hur?

  • Lady X

    Lucky sun: Yes är gravid i v 30. Hoppas det är fogarna bara.

    Men att typ dagen efter att jag avslutat en kur med Furadantin lämna en odling som visar e-coli och enterokocker verkar ju helskumt. Furadantin ska ju ta bort just dessa bakterier.

  • luckysun

    Lady x, vad har doktorn sagt att du ska äta för medicin nu då? Ingenting?

    Har du blödigt något under din graviditet?

  • Lady X

    Äh vad fasen. Nu kom jag på att jag läst att "vanlig UVI" kan öka risken för CP - skador. Grattis! Nu var orospiralen igång igen. Det hade jag förträngt då jag hade fullt upp med att oroa mig för GBS. Men nu när den odlingen var neg. så gräver jag i hjärnkontoret och hittar ngt nytt att oroa mig för. Detta är jag i ett nötskal, letar rätt på all skit som finns att läsa och vältrar mig i oro. Nu lägger jag ned för ikväll. Orkar inte bry mig. Ungen får komma ut utan armar och ben och ngn kromosom för mkt, bara hon lever. Blir så trött på mig själv och alla dessa bakterier och odlingar hit och dit. Ingen bra dag alls idag! God natt!

Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!