• Beckah82

    Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!

    Snart går tråd nummer 1 ut, därför öppnar jag den här.

    Länk till tråd 1:
    www.familjeliv.se/Forum-2-143/m18636352.html

    I trådstarten där kan du läsa allt om GBS. Vad riktlinjerna är, vilka komplikationerna kan vara osv.

    GBS (Grupp B Streptokocker) är INTE att leka med, därför vill jag sprida den här informationen. Meningen är INTE att skrämma upp folk. Jag har själv GBS. Obehandlad dessutom. Har haft det minst sedan vecka 22 då jag åkte in till förlossningen för mycket sa,mmandragningar. Under veckornas gång har jag lärt mig leva med detta. Varit vaksam men låtit bli att bli hysterisk.

    Jag är nu i vecka 36+5 och kommer att kräva behandling under förlossningen.

    Läs på om GBS och sprid infon! Informera, inte skapa hysteri!

    Den bästa infosidan på svenska som jag hittat är denna:
    http://www.medscinet.se/infpreg/allinfo/main.asp?topic=6

    Men glöm inte att läsa tråd nummer 1 också för där finner du mängder av personliga berättelser. Erfarenheter av GBS och vad GBS kan ställa till med.
    ♥ Mamma till Victor 980815 och Alvin BF --> 070705 ♥
  • Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!
  • luckysun

    Hjälp! Kan GBS bli resistent mot Furadantin?! Det fick jag efter min graviditet! Innan åt jag Kåvepenin men det tog dock inte bort GBS:en! Usch! Det kan innebära att jag då i framtiden under en graviditet ej kan bli kvitt från bakterierna och då ej få barn eller??

  • Fjällbruden

    Halloj!!!

    Idag är det en toppendag!!! BM ringde just och senaste odlingen på urinet visar att GBS INTE är tillbaka!!! Första gången under hela gravCool Jag är sååå jäkla nöjd!!!! Känns jätteskönt nu när jag har så mkt SD, idag kommer de var tionde minut så jag ska lägga mig och vila en stund.

    Luckysun: Var ju inne på din GB och svarade men::: ALLA bakterier kan bli resistenta, därför odlar man ofta för att kolla vad de inte tål. Eftersom de bytte från Kåvepenin till Furadantin hade de säkert kollat dina bakterier, och Furadantinet tog säkert bort dn GBS. Vet att det finns minst två andra AB som biter på GBS så det tror jag inte du ska oroa dig för.  
    Tycker att du ska kontakta spec.mödra och be om ett samtal för att få all info du undrar över, är nog bättre än att fråga här på FL, eftersom ingen av oss är läkare
    Vi kan ju bara tala om hur vi blivit behandlade och bemötta. Kolla också ev. partnerbehandling, kan vara älsklingen som har bakterier också.
    Är inte säkert att du får GBS heller nästa gång... jag har inte haft det förut men nu....
     och jag har ju ny karl Eller så är det bara min kropp som tjorvar för att mitt immunsystem varit lägre denna gång.. Kan vara en så enkel sak!

    Kram

  • Muminski

    Åh grattis Fjällbruden, håller tummarna för att de håller sig borta!


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Lady X

    Luckysun:Jag lider med dig och det är så sorgligt det som du drabbats av. Förstår din oro! Själv kan jag bli helt knäpp av oro. Men kom ihåg att nu vet du ju om att du är bärare av GBS och kan bli kollad med odlingar regelbundet i nästa graviditet och få behandling i tid innan det händer ngt. Att man är bärare av GBS betyder inte att du inte kommer att kunna få barn framöver!!! Men som "Fjällbruden" säger, kontakta en läkare så att du får ngn som kan svara på alla dina frågor.

  • luckysun

    Fjällbruden! Jaha, så jag bör byta man dåf med tanke påa tt min man kanske har GBS och dessa bakterier kan slinka in i min vid samlag. Usch vad hemst. Nu blir jag ledsen.

    Får be min man att gå på urinodling imorgon och då får han väll behandlas med pencillin då.

    Men tänk om hans GBS kanske kommer tillbaka isåfall...?

  • Fjällbruden

    Luckysun!!
    Det var absolut INTE det jag skrev!!!
    Finns väl  ingen anledning att byta man?? Jag skrev att du skulle FRÅGA en läkare om ev. partnerbehandling eftersom en del här har fått det. Min partner har inte blivit behandlad och inte heller fått lämna några prover. Det finns inget som säger att mannen är bärare men kan vara det. Är ju oftast en bakterie som kvinnor har (ca:30% av alla gravida) men väldigt få som faktiskt får några symptom. Den förekommer helt naturligt i vår bakterieflora, men liksom alla bakterier KAN den ställa till elände om man får för mycket av den! Är ju faktiskt inte alla som får halsfluss för att man träffat nån med halsfluss streptokocker, eller hur?!
    Förstår att du är väldigt stressad och ledsen över vad som hänt men som jag skrev tidigare, vi ÄR INGA LÄKARE här, tycker att du borde prata med nån för uppföljning om vad som hände dig och ditt barn i just ditt fall så att du kan få svar som gäller just dig.

    Jag har aldrig tidigare i hela mitt liv haft en UVI, denna grav har jag haft flera... det innebär alltså att mitt immunförsvar inte alls är på topp, kanske det är drför som min GBS upptäcktes denna gång, fast jag kanske har haft det hela tiden, det är ju det som ingen egentligen vet.

    Jag menade verkligen inte att göra dig ledsen, om du läser om slutet på mitt förra inlägg (202) så ser du en stor glad gubbe efter kommentaren om att jag bytt karl....läs sedan vidare så ser du än en gång att det lika gärna kan vara jag själv som tjorvar!!
    Vill än en gång ge dig rådet att kontakta läkare som kan ge er svar, nog måste ni fått nån form av uppföljning efter er tragiska förlust?? Har ni ingen kurator som kan hjälpa er??

    Kram

  • luckysun

    Jo då, vi har träffat en kurator och läkaren också två gånger som säger att vi kommer att få gå till en spec.mödravård på sjukhus för täta kontroller och att det inte alls behöver hända samma sak igen...

    Men det känns som att dem kan så lite om GBS.
    Läkaren sade att man inte heller ska ge för mkt pencillin och ett land som är duktiga på GBS är England..

  • luckysun

    Om man förlorat ett barn i GBS skrivs jman in i v.12 vid nästa eller tidigare?

    Då kanske man redan har fått GBS i v.9....och behöver behandling.

    Oftast vill ju inte sjukvården skriva in en i sitt "register" som gravid före v.12 då man kan få missfall.

    Men, om man då är bärare på GBS undrar jag om man skrivs in dagarna efter man testat plus för att därefter få täta kontroller eller är det 12-veckors regeln som gäller för alla som testat plus.

  • Ina 67
    Luckysun:
    Håller med Fjällbruden att du borde kontakta en läkare och att ni får en ordentlig genomgång av det som hänt och vad som kommer att hända vid en ev ny graviditet. Ta tag i det här innan det växer och blir ett "större" problem av det än vad det är.
    Jag är säker på att får du träffa en läkare och få en handlingsplan inför en ev ny graviditet så skulle du säkert känna dig tryggare.
    Du verkar ha så många funderingar runt så mycket att jag tror tyvärr inte att vi kan hjälpa dig så mycket som du vill.
    Vill verkligen inte göra dig ledsen, utan jag känner att du skulle behöva mer stöd än vad vi/jag kan ge dig.
    Jag har själv förlorat barn och vet att det är mycket som snurrar. Jag har haft mycket stor hjälp av att få gå till en kurator och vända ut och in på alla mina funderingar, har även en jätte bra läkare som jag kan frågan rent medicinska frågor.
    Så mitt råd är att ta hjälp av vården.
    Kram och hoppas att du får svar på alla din frågor.
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!