Snabb mathjälp! Om oxfilé!
Marinerad oxfilé
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
600 g putsad oxfilé
1 tsk smör
1 msk olja
Till marinad
1 tsk rosépeppar
1 dl persilja, hackad
2 klyfta(or) vitlök
2 tsk paprikapulver
1 msk olja
1 tsk vinäger
Salt och peppar
Gör så här:
Putsa oxfilén och bryn den i smör och olja, salta och peppra.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en mortel.
"Tryck" på marinaden på den brynta filén. Låt filén stå i minst 10 minuter,
eller över natten.
Lägg sedan den marinerade filén i en ugnsfast form. Stek klart i ugnen i 150 grader tills köttet når en innertemperatur på 58 grader för en "rare" oxfilé.
Vill man ha köttet lite mer välstekt kan man låta temperaturen stiga till 65 grader.