amerikanska kakor
Hej jag bor i Kanada och bakar ibland de har kakorna efter ett recept jag fick av en jobbarkompis. De brukar bli jattegoda och man kan tillsatta hackade notter eller chokladbitar om man vill. Jag har inte testat med svenskt farinsocker eller muskavadosocker, men jag tror inte att det skulle vara nagot problem att anvanda det.
Lycka till!
Havrekakor med russin
3 agg, lattvispade
2 dl russin
1 tsk vaniljsocker
250 g rumsvarmt smor
2,5 dl farinsocker eller annat morkt socker
2,5 dl strosocker
5 dl vetemjol
1 tsk salt
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
5 dl havregryn
1. Blanda lattvispade agg, vaniljsocker och russin i en skal och lat dra i en timme.
2. Satt ugnen pa 175 grader.
3. Blanda (garna med elvisp) ihop smor och socker (bade det bruna och det vita). Blanda torra ingredienser utom havregrynen i en skal. Ror ner smorblandningen och aggblandningen och ror ihop till en smet. Ror till sist ner havregrynen ? det blir en ganska tjock deg.
4. Klicka ut degen pa bakplatspapper (ca 36 kakor) och gradda 10-12 minuter tills kanterna har fatt fin farg. Lat kakorna svalna 5 minuter pa platen innan du flyttar dem till galler for att svalna helt.