Inlägg från: sommartorpet |Visa alla inlägg
  • sommartorpet

    50-års fest

    Lite tid är det ju kvar innan det är dags men det känns som att det är dags att börja planera. Hjälp mig att spåna lite om vad man kan bjuda på att äta och dricka, att göra, lokal osv osv.

    Förutsättningarna är följande:

    Antal bjudna: 150-200
    Ålder: Baby - 80-åringar
    Årstid: Februari vilket ju innebär fest inomhus
    Budget: Vad som behövs men inom rimliga gränser

    Saker hänger ju ihop lite också. Funderar på att bjuda på buffé med tema men då krävs att lokalen ger möjlighet att åtminstonde
    värma mat. Tar man catering känns det lite opersonligt kan jag tycka men är ju förstås smidigare.
    Ska man ha bordsplacering eller inte?
    Vin och öl till maten, men sen. Räcker det med whisky, congac och någon likör eller ska man även ha starksprit?

  • Svar på tråden 50-års fest
  • sommartorpet

    Efterrätterna är tagna. Jag blir sugen bara av att läsa det. Även om de mesta är väldigt söta så kan ju de som inte vill ha så mycket socker välja ost och kex.
    Vad tror ni om att duka fram ett par olika bord med efterrätter. Ett med lite olika ostar, kex, päron, druvor
    Ett med lite olika kakor/tårtor som då kladdkaka, mockarutor, cheesecake, gräddtårta mm
    Ett med bara olika frukter och bär och så komplettera det med tillbehör som ex grädde och glass.

    Potatissallad och skinka/rostbiff och smörgåstårta känns så vanligt bara. Jag skulle vilja bjuda på något annorlunda som man inte äter på alla andra kalas. Plockmat är ju bra men jag har svårt att komma på roliga grejer. Jag har gjort sånt förr på lite olika teman och italienskt skulle jag kanske kunna få ihop en gång till med några nya rätter.

    Vin blir det förstås men absolut inte i tetrapak. Jag funderar på om man kan göra så att man serverar vin i flaskor till själva maten och sedan sätter fram några boxar i ställningar som folk själva ta av under resten av kvällen. Eller känn det för "low-budget" så man ska ha flaskor till allt?

    Men inte räcker det väl med Bailys till kaffet? Det måste väl finnas iallafall whiskey och congac också. Eller är det bara min man som är whiskeyfantast?

  • sommartorpet

    Singel malt blir det säkert om det ska vara whiskey. Själv avskyr jag det så valet av sorter där får jag överlämna till herrn i huset. Likör är värre eftersom ingen av oss dricker det normalt sätt, det känns oftast bara sött och sliskigt men jag vill ju ha något alternativ till de som varken dricker whiskey eller congac. Southern Comfort, kan det var ett alternativ att ha för de som inte kan/vill dricka Bailys. Eller Kaluha, men det är väl extremt sött, eller?

  • sommartorpet

    Black Russian har jag druckit men aldrig White Russian. Black Russian blandar jag 50/50 med Kaluha och vodka och fortfarande smakar det inte sprit. Det är därför jag fått för mig att enbart Kaluha måste vara extremt sött eftersom den kan spädas så mycket.

Svar på tråden 50-års fest