Inlägg från: AnneSophie |Visa alla inlägg
  • AnneSophie

    honung i bröd till 10mån

    Alltså jag söker efter en källa till detta men jag har starkt för mig att jag läst att Clostridium botulinum kan överleva tom grillning (dvs rätt höga temperaturer). Därför borde bröd med honung inte vara ok.

    Men jag ska se om jag hittar någon källa till det där.


    Alla som säger 'Du kommer förstå när du blir äldre' har faktiskt rätt.
  • AnneSophie

    Hittade också på U.S. Food and Drug Administration Center for Food Safety and Applied Nutritions hemsida.

    Clostridium botulinum can form spores that can survive the boiling temperature (212° F, 100° C). Therefore, home-canned meat, poultry, fish, and vegetable products require pressure canning to reach 250° F (121° C) for a long enough period of time to kill the spores.


    Alla som säger 'Du kommer förstå när du blir äldre' har faktiskt rätt.
  • AnneSophie
    Snusadus skrev 2007-08-10 09:28:42 följande:
    enligt min bvcsköterska är det ok med honung i bröd...
    Uppenbarligen inte. *pekar uppåt på inläggen*
    Alla som säger 'Du kommer förstå när du blir äldre' har faktiskt rätt.
Svar på tråden honung i bröd till 10mån