Kasslerpaj?
Kasslerpaj med vitlök
Ingredienser:
50
gr
flytande margarin
2
dl
mjöl
½
dl
grahamsmjöl
125
gr
lätt kesella 1 %
2
msk
vatten
1
krm
salt
Fyllning:
1
brk
cantadou vitlöksost
7
cm
kassler
1
brk
champinjoner (spara spadet)
½
purjolök
1
msk
smör
2
dl
riven ost, 10 %
Stuvning:
2
msk
smör
2½
msk
mjöl
2½
dl
mini matlagningsgrädde
½
dl
svampspad
Gör så här:Blanda degen och förgrädda pajskalet i 200° i cirka 7 minuter.Bred ut osten i botten av pajskalet.Tärna kasslern i små bitar och strimla purjolöken.Bryn kassler, svamp och purjo i smöret.Lägg i röran i pajskalet.Smält smöret till stuvningen, häll i mjölet och späd med matlagningsgrädde och svampspad.Rör hela tiden så inte det bildas några klumpar.Häll stuvningen i pajskalet och strö till sist över riven ost.Gratinera i 200° i ca 20 minuter.Servera med en grönsallad till.