Inlägg från: JohannaJ |Visa alla inlägg
  • JohannaJ
    linhen skrev 2007-08-24 19:07:41 följande:
    ...men det gäller ju inte bara när man är gravid, att man inte ska överkonsumera fet fisk... Så, nu är jag klar.
    nej men till exempel dioxiner är ju bevisat farligt för foster och därför ska man vara extra försiktig som gravid.
  • JohannaJ
    lata kocken Johanna skrev 2007-08-24 19:50:25 följande:
    läs vad jag skrev längst ner!och det är ju inte mkt råd som står på slv.sedet är alla IDIOTISKA tidningar, böcker, goda vänner, svärmödrar mm mm som är problemet. Då ökar helt plötsligt en ganska liten och LOGISK lista till ngt gigantiskt och ogreppbart.för att inte tala om alla myter som sprids härinne nej jag är på väg att ge upp på det här stället det blir ju bara mer och mer myter och dumheter som sprids....
    okej, och var skiljde det sig från det jag skrev?
  • JohannaJ

    sorry lata kocken, citerade fel inlägg. Menade snarare: 
    "eftersom ingen verkar läsa på livsmedelverkets hemsida så klipper jag in...."

    Vad det gäller dioxiner så är den tillåtna halten hos fiskar som fiskas i Östersjön bra mycket högre än EU:s nivå för tillåten försäljning. Detta för att främja fiskeindustrin. Med andra ord kan en gång vara en betydelsefull gång om man har otur, ingen vet i förväg hur mycket man lagrat i kroppen. Varför chansa?

  • JohannaJ
    lata kocken Johanna skrev 2007-08-24 21:46:12 följande:
    Johanna Jatt det inte handlar om ALL fet fisk - du generaliserade rätt grovt, det är många feta fiskar som är BRA att ätaatt det inte främst handlar om dioxiner utan om metylkvicksilver som lagrasDioxiner får de flesta i sig långt mkt mer genom avgaser, passiv/aktiv rökning och övrig kost än genom fisken
    jag såg det nu. Läs i din GB
  • JohannaJ
    lata kocken Johanna skrev 2007-08-24 21:46:12 följande:
    Johanna Jatt det inte handlar om ALL fet fisk - du generaliserade rätt grovt, det är många feta fiskar som är BRA att ätaatt det inte främst handlar om dioxiner utan om metylkvicksilver som lagrasDioxiner får de flesta i sig långt mkt mer genom avgaser, passiv/aktiv rökning och övrig kost än genom fisken
    och det var inte meningen att generalisera utan snarare att korta ner och ge ett sakligt svar.
  • JohannaJ
    lata kocken Johanna skrev 2007-08-24 21:54:03 följande:
    kan tyvärr inte svara på inlägget i min GB eftersom jag inte finns med i din lista Johannasvarar här på bra källor och läsningVår föda - där publiceras sammandrag av den mesta forskningen, det är en vetenskaplig tidsskriftLiknande fast på engelska - minns inte namnet, finns på universitetens bibiliotek, suveränsen databaserna förståss, de medicinska typ pubmed använder jag ständigt att söka info
    tack
    Jättesnällt av dig. Man blir aldrig fullärd.
Svar på tråden Rökt ål???