Snälla hjälp, plommonen svämmar över :-)
Vaniljkokta plommon
Den som kokar in plommon med vaniljstång och fyller en vacker glasburk, kommer inte att ångra sig. Passa på att göra en extra att ge bort! Håller sig ungerfär 1 vecka i kylen.
Ingredienser
6 port
1 kg plommon
1 vaniljstång
8 dl vatten
5 ? 6 dl strösocker (beroende på plommonens sötma)
Till servering: Kesella vanilj
Gör så här
Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten, vaniljstång och socker. Låt koka ca 10 min. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg ner dem i lagen och sjud 1 ? 2 min. Är plommonen helt mogna behöver de inte sjuda i lagen. Lägg plommonen i en värmetålig, ren glasburk. Häll på den heta lagen och sätt på locket. Servera gärna plommonen med en klick Kesella vanilj