har 1,5 kg grytbitar av fläskkött, behöver goda recept.
Gryta på fläsk och kantareller
4 portioner
ca 1 timme
Ingredienser
600 g grytbitar av fläskkött
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk olja
150 g kantareller
2 dl hönsbuljong
2 dl vitt matlagningsvin
1 tsk timjan
1 lagerblad
2 krm salt och peppar
persilja
Tillagning
Skala och skiva löken. Finhacka vitlöken. Skala och skär morötterna i tjocka slantar. Bryn köttet i en stekgryta, lyft upp det och bryn lök, vitlök, morötter och kantareller i samma gryta. Tillsätt buljong och vin. Krydda med timjan och lagerblad. Lägg tillbaka köttet. Salta, peppra och rör om. Låt koka på svag värme under lock ca 1 timme. Strö över persiljan och servera med pressad potatis.