Inlägg från: jagälskarallaminabarn |Visa alla inlägg
  • jagälskarallaminabarn

    *Hejsan! Då min svärfar är biodlare har

    Hejsan!

    Då min svärfar är biodlare har jag fått ett par tips om honung som jag gärna vill dela med mig av.

    Det är viktigt, efter att ha tagit honung en gång och doppat det i vattnet/teet) att man inte tar honung på nytt med samma sked eftersom minsta lilla vattentillsättning gör att hållbarheten minskar. Ta då en ny, torr sked istället. Honung är hållbart praktiskt taget hur länge som helst, enligt svärfar, om man låter bli att ändra vattenhalten det minsta.

    Honungen mister sina positiva egenskaper om den läggs i kokande vatten/te utan vänta tills det blir ljummet.

    Det var tipsen jag hade. Lycka till alla därute!

    M V H Ulrika

  • Svar på tråden *Hejsan! Då min svärfar är biodlare har
  • jagälskarallaminabarn

    lata kocken Johanna:

    Jag ska höra med svärfar nästa gång jag träffar honom vad det egentligen är som förstörs. Vad jag har förstått (var kanske lite otydlig) så mister den det som gör att man kan känna sig bättre vid förkylning, vad det nu är. Hursomhelst, hoppas svärfar vet mer. Återkommer när jag fått svar av honom.

    M V H Ulrika

Svar på tråden *Hejsan! Då min svärfar är biodlare har