• Jan 39

    Hur många ÄR homosexuella egentligen ?

    Det finns många trådar om sexuella varianter.
    Bl a diskuteras homosexualitet flitigt på Fl.

    Många tycks tro att homosexualitet är mycket vanligt medan andra hävdar att det är en försvinnande liten folkgrupp som fått ta exceptionellt stor plats sista åren i vårt samhälle.

    Ytterligheterna;
    RFSL påstår att så många som 10 % av vår befolkning kan vara homosexuella.
    Kyrkan som ansvarat för registrering av partnerskap visar med statistik från 1999 och framåt att de homosexuella utgör drygt 3 promille av befolkningen ( 100 registrerade partnerskap per år mot runt 36.000 heterosexuella äktenskap)

    Den siffran kan också stämma i stort om man ser på PRIDE-festivalen. årets stora HBT-begivenhet, som lockar 30.000 deltagare i en befolkning om 9.000.000 människor (3 promille litet drygt, dvs en(1) per trehundra människor.

    Min fråga är: Finns det någon slags tillförlitlig statistik att tillgå eller handlar det bara om partsinlagor ?
    Vad säger SÄPO t ex ?

    HOMO ( den särskilda ämbetsmannen) är ju tidigare ordförande för RFSL så han är väl inte speciellt tillförlitlig?

  • Svar på tråden Hur många ÄR homosexuella egentligen ?
  • Moxie

    När jag var liten så följde jag alltid med till centerpartiets riksstämma. Där är det tradition att gå i ett "stämmotåg", en parad genom stan, liksom, som landar i en park någonstans med lite musik och anfäranden och så. Ganska småtrevligt, och så kan man vinka till Torbjörn Fälldin Jag ser att i år så tågade 3500 centerpartister i stämmotåget i Kalmar. Och eftersom vi är 9 miljoner innevånare i det här landet så kan vi snabbt konstatera att knappt 0.4 promille av sveriges befolkning röstade på centerpartiet i senaste valet...Eller?

    Har det någon betydelse? Ja, om man har som sin agenda att visa att homosexualitet är något äckligt, onormalt och avvikande, så hjälper det naturligtvis om man kan påvisa att det knappt finns.

  • Moxie

    Jan 39 skrev 2007-09-29 01:44:04 följande:


    Jag tycker nog att moxie ska ändra sin agenda.
    Minsann. Och vad är min agenda, då?

    Och, för att göra poängen tydligare - På vilket sätt är antalet människor som går i pride-tåget signifikant för hur många homosexuella det finns?
  • fruis

    Det var ett konstigt argument. Homosexuella har inte närvaroplikt på Pride, du vet. Dessutom är det hyfsat många heterosexuella som också går på Pride.

    Sedan kan ju frågan vara intressant ändå. Så vitt jag vet baserar sig RFSL:s antaganden inte på någon verklig forskning men jag kan ha fel.

  • Moxie
    fruis skrev 2007-09-29 03:21:26 följande:
    Så vitt jag vet baserar sig RFSL:s antaganden inte på någon verklig forskning men jag kan ha fel.
    RFSL:s siffror baserar sig väl på Kinsey-rapporten, antar jag. Vilket jag också har för mig att de säger - Att RFSL ger referensen alltså. Kinseyrapporten räknas väl förvisso inte som helt stabil nuförtiden, men det är bra mycket bättre än att räkna huvuden på pride
  • Kristina E

    Jag har också funderat på detta! Hur kan man veta hur många som är homosexuella? Det lär ju inte finnas några register över detta, få man ju hoppas... Om det är så många som 10% så borde man ju känna till många som är homosexuella och jag känner bara två som är det. Öppet, iallafall. Vet någon något om forskning i detta?

  • fetsnygg
    Tines skrev 2007-09-28 22:55:16 följande:
    Har det någon betydelse...??
    håller med.. spelar det någon som helst roll??
Svar på tråden Hur många ÄR homosexuella egentligen ?