sås till kyckling?
Kokt kyckling med citronsås är ju en riktig mormorsklassiker. Och busenkel.
2 1/2 dl grädde
2 msk kycklingfond
1-2 tsk citronsaft
Vispa ihop grädde, kycklingfond och citronsaft. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Serveras till kokt kyckling.
annan variant - ännu mer mormor...:
1 kyckling
6 mörötter
1 lök
2 purjolök
salt
pepparkorn
persiljestjälkar
Välj en trång gryta så att det inte blir för mycket vatten. Koka upp vatten med 2 tsk salt. Lägg i kycklingen och lägg i morötter, lök och persiljestjälkar. Låt koka sakta i 45 minuter.
Sås:
2 msk smör
3 msk mjöl
6 dl buljong
citronsaft
lite grädde
Smält smör och fräs smör och mjöl tillsammans. Späd med skyn. Smaksätt med citronsaft, salt och nymalen peppar. Servera kokt potatis, morötter och purjolök i stavar till den uppskurna kycklingen