Julgodis/mat å bak!!!
Jag har gjort en sats med wienernougat idag.. har inte en aning om hur de smakar för de ska stelna ett par timmar.. Men den varma choklad/nougatsmeten var god iallafall.. Här kommer receptet
Wienernougat
Ingredienser:
250 g nougat
125g mörk chocklad (jag brukar använda blockchocklad)
100 g flagad mandel
Gör så här:
Rosta den fladade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.
Finhacka den mörka chockladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. När chockladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.
Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Vik ner bakplåtspappret så att det omsluter chockladmassan. Låt stelna några timmer, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar
TIPS: Om du inte vill använda dig av mandel kan du gärna variera wienernougaten tex med cashewnötter, jordnötter, pinjenötter eller ngt annat som du gillar.