• frihet
  Äldre 16 Oct 19:19
  3298 visningar
  18 svar
  18
  3298

  Kvinnor + Skitsnack?

  Nästan alla mina vänner/bekanta under ett samtal så är det alltid skitsnack eller skvaller om andra.
  Många som pratar över huvudet på folk varför hon gör si eller så, varför hon uppfostrar sitt barn på det sättet osv?

  Kan som inte förstå, vad många av oss kvinnor tjänar, eller är det en form av belöning till oss själva. För att känna oss bätte?

 • Svar på tråden Kvinnor + Skitsnack?
 • Äldre 16 Oct 19:23
  #1

  jag brukar tänka så här(men det gör inte alla)
  Vad folk säger om andra personer i din närvaro säger de om dig i din frånvaro.
  Om fler tänkte till så kanske det inte skulle vara lika mycket skitsnack

 • frihet
  Äldre 16 Oct 19:26
  #2

  jag håller med dig helt men det är ibland helt befängt vad vissa människor orkar med för dubbelspel, ler åt en, och så fort man vänder ryggen till så är det en kniv i ryggen.

  lika bra att kapa kontakten helt, genom att sluta höra av sej och vara otillgänglig anser då jag :) vem orkar med falska människor i sitt liv.

 • Äldre 16 Oct 19:28
  #3

  håller med! Man ska vara med människor som ger posetiv feedback. Enegi sugare och personer som man inte vet vart man har går bort.
  Men det tog mig många år att inse att man inte mår bra av alla kontakter.

 • frihet
  Äldre 16 Oct 19:29
  #4

  Håller med dig helt, bröt du med alla som tog din energi?
  Håller på att göra detsamma nu, man har som listat ut på senare dar vilka som är ens riktiga vänner och inte. Och hellre få vänner, är 1000 bekanta.

 • Dramao­nline
  Äldre 16 Oct 19:31
  #5

  Jag tycker det är okej att prata om andra. Det är en form av människointresse. Bara för att man pratar behöver man inte vara missunsam eller skadeglad. Att bara prata om sig själv blir lite enformigt, tycker jag.

  Både positivt och negativt, men jag försöker att alltid vara rättvis. Sanningsenlig, medkännande och balanserad, och det jag säger ska jag lika gärna kunna säga till personen.

  Både jag och de får stå för vad vi sagt och gjort, så funkar världen.

  Skulle jag nån gång vara riktigt sårad och behöva ventilera saken
  "fritt" för att må bättre, så är det bara att välja "publik" som är införstådd. Typ min egen mamma, eller min man. Men det blåser ju över.

 • Äldre 16 Oct 19:39
  #6

  Frihet-bröt,det lät lite drastiskt,jag lät det mera rinna ut i sanden och började vårda de relationer som verklig är viktiga för mig.
  Jag har typ 6 vänner som står mig riktigt riktigt nära och så har man ju lite ytliga bekanta. Men jag väljer mer eftertänksamt vilka jag väljer att ha en form av relation med.

  Dramaonline-självklart ska man kunna prata om andra,precis som du säger men då så man kan stå för det inför personen i fråga. Jag håller med.

 • Love4c­ats
  Äldre 16 Oct 19:46
  #7
  keepthefaith skrev 2007-10-16 19:39:19 följande:
  Frihet-bröt,det lät lite drastiskt,jag lät det mera rinna ut i sanden och började vårda de relationer som verklig är viktiga för mig.Jag har typ 6 vänner som står mig riktigt riktigt nära och så har man ju lite ytliga bekanta. Men jag väljer mer eftertänksamt vilka jag väljer att ha en form av relation med.Dramaonline-självklart ska man kunna prata om andra,precis som du säger men då så man kan stå för det inför personen i fråga. Jag håller med.

  Kvinnlig avundsjuka speciellt är nog bland det värsta, har jag fått erfara i alla fall. Jag förstår inte varför vi inte kan nöja oss med det vi har och sluta jämföra oss.


  Jag har också gjort upp med mina energitjuvar. Hade några vänner som aldrig löste sina problem, de ringde om och om igen om samma sak i stort sett hela tiden. Jag var sjukskriven själv en period och fick sällan och aldrig frågan hur det var. Fick jag den glömde de från gång till gång vad jag/vi sagt och sen var samma igång igen. Fick även höra att de "diskuterade mig" och "mitt fall". Avskyr sånt!


  Men åter till skitsnack. Jag försöker tänka så att de som snackar skit ofta och gärna nog inte har det så bra själv. Det känns som att många lever sitt liv genom andra och höjer gärna sig själv när de rackar ner på andra så utan att se sig själv i spegeln.

  Och varför snacka skit. Varför inte ta det med personen det gäller så får man oftast snabbare svar och mer sanning? Är vissa för fega eller?


  Avslutar mitt liite bittra inlägg med "Heller kvalite än kvantitet gällande vänner".

 • Gräddn­os1
  Äldre 16 Oct 23:37
  #8

  Jaaa ni har så rätt så! När jag lyssnar på sånt snack så känner jag bara att de är avundsjuka och kanske skulle vilja vara i dens kläder själv. Man ska väl glädjas med den som är nöjd och glad över sin tillvaro. Vem vet energitjuvarna kanske blir energigivare med tiden då. Hoppas jag gjorde mig förstådd nu...tyckte det blev konstigt nämligen.

 • BigAun­tie
  Äldre 18 Oct 22:35
  #9

  När någon snackar skit om andra i min närhet, försvarar jag den andra personen, inte med flit, men för att jag inte tycker om när man gör det i en större utsträckning.
  Jag tror/tycker att man kan inte vara helt perfekt med alla, eller någon egentligen, man retar sig på saker, småsaker t.ex. och man måste få dom ur sig!

 • Äldre 19 Oct 13:25
  #10

  Bara läst TS:
  Lustigt, i min omgivning ör det männen som står för skitsnacket... Skrattande


  ..därför att Annusjka redan har köpt sin solrosolja,...
 • frihet
  Äldre 19 Oct 19:37
  #11

  Ullegulle78 - Hur menar du då? att det bara är männen som snackar, och på vilket sätt pratar dom? Tycker du det skiljer sig mellan manligt och kvinnligt skitsnack

 • Äldre 19 Oct 19:57
  #12
  frihet skrev 2007-10-19 19:37:54 följande:
  Ullegulle78 - Hur menar du då? att det bara är männen som snackar, och på vilket sätt pratar dom? Tycker du det skiljer sig mellan manligt och kvinnligt skitsnack

  Jag tycker nta att det skiljer sig mellan manligt och kvinnligt, skitsnack är skitsnack oavsett vem som kör med det...


  Vadå "hur menar du"?


  Jag fattar inte vad som var oklart...
  I min omgivning är det mest männen som står för skitsnacket..
  (skitsnack för mig = illasinnat skvaller. Ibland sant ibland falsk men alltid spekulaivt)


  ..därför att Annusjka redan har köpt sin solrosolja,...
 • Äldre 19 Oct 19:59
  #13

  kan inte stava... spekulaivt= Spekulativt


  ..därför att Annusjka redan har köpt sin solrosolja,...
 • Eliisa­bet
  Äldre 19 Oct 20:00
  #14

  TS, vad är det för folk du umgås med? INGEN av mina vänner håller på så där. Att tala illa om folk bidrar ju inte till något och är inte produktivt för fem öre. Du kanske skulle se över din bekantskapskrets och skaffa vänner som pratar om saker med substans?

 • frihet
  Äldre 19 Oct 21:06
  #15

  Elisabet - Jag diskuterar bara i allmänhet, detta är ett diskutions forum, jag har inga vänner i min närhet som pratar skit, möjligtvis bekanta som öser ur sej dynga så fort dom får chansen till det Ville bara höra andras åsikter angående kvinnor+skitsnack.
  nått oklart?

 • Eliisa­bet
  Äldre 19 Oct 22:23
  #16

  Aha, då har jag läst i nattmössan och ber om ursäkt. Är detta med skitsnacka ett vanligt fenomen bland folk? Träffar tack och lov inte på det ofta. Kanske för att jag väljer bort bekanta som håller på så....

 • frihet
  Äldre 19 Oct 23:07
  #17

  Elisabet - Okej. Jo tyvärr när man bor i små städer som jag gör ca 30 000 invånare, så vet dom flesta vem "alla" är. Om du förstår hur jag menar, så många människor gottar sig på andras olycka. Håller mig också borta från sånna människor. TYVÄRR, det finns gott om dom, överallt, dagis, arbetsplatsen, gymmet, affärer, osv osv.

 • Mamma MMB
  Äldre 23 Oct 10:31
  #18

  Detta är en av orsakerna alltså skitsnacket varför jag inte går på öppna förskolor och det är synd. Tycker liksom att alla får göra vad dom vill utan att det ska kritiseras.

Svar på tråden Kvinnor + Skitsnack?
Logga in
Bli medlem