Inlägg från: johlinn |Visa alla inlägg
  • johlinn

    Redan lyckats gå in i v. 9, (8+1) idag!

    Här är det trötthet yrsel och illamående! Blandat med lyckan över o va gravid såklart! Var hos läkare i morse som rek sjukskrivning i tre veckor... Vila o lite mat ofta är tydligen det enda som gäller!

  • johlinn

    Tack tjejer! Vila hjälper! Jag mår mycket bättre när jag tar det lugnt, men inte är det kul inte... Sa till sambon igår att det skönaste är o sova, för då känner man ingenting, han tyckte det lät väldigt deprimerande :D

    Jag VILL inte vara sjukskriven. Hatar o gå hemma o lämna över allt ansvar till andra. men som det är nu är det helt omöjligt att jobba tyvärr... Hoppas det går över snart, två veckor är länge ju :o(

  • johlinn

    strumpläst - Precis. Men men, det är inget o göra. Jag orkar ju ingenting ändå... Ska leta i dvd-hyllan o se om det finns nåt som tilltalar mig idag.

  • johlinn

    Junior - mina närmsta kollegor och chefen vet. Har sagt till chefen o meddela de andra att jag berättar när jag kommer tillbaka. Då kommer jag vara i v. 11 och jag får helt enkelt hoppas att allt kommer fortsätta gå bra därifrån! Vill hellre berätta själv än att de ska få höra det genom nån annan, så kul o se allas reaktioner ju :D

    emma - tumhållning pågår!

    Apropå gravidfilm såg vi "the Snapper" häromdan. Irländsk film, lite rolig, gjord av han som gjorde "the commitments" tror jag.

  • johlinn

    Spännande tider Peppri! Hoppas allt går bra med försäljning o flytt! Vart ligger radhuset om jag får fråga?

    Jag äter helst laxsushi och lägger till lite ljuvligt goda avocadorullar de gör på min favvosushirestaurang i sumpan! Mmmm!!

    Jag har gått upp 0,7 kg, trodde faktiskt att det skulle vara mer! Har ätit både oftare och onyttigare nu än jag brukar. troligtvis har jag ändå ätit mindre än jag trott ändå senaste veckorna, annars borde vikten ökat mer! Förmodligen är det för att jag äter mindre mängder. Glad för det iaf, vill INTE gå upp för mycket i vikt! Vill heller inte bli för fixerad, ska absolut inte väga mig för ofta!

    Illamåendet är bättre *peppar peppar*! mår nu inte längre hela tiden, bara nästan hela tiden vilket är UNDERBART! kommer ändå vara hemma nästa vecka, det är fortfarande mycket hulkande och kväljningar... Men sååå skönt, jag har kunnat äta lite mer "vanlig mat" som sushi o mozzarellapizza, så det känns som om jag är på banan igen!

  • johlinn

    Rå, obehandlad fisk och skaldjur kan, som andra råa livsmedel, innehålla skadliga bakterier, virus eller parasiter. Risken för skadligt höga halter av Listeria är dock liten om produkterna är helt färska och har behandlats hygieniskt tillfredsställande. Detta innebär att nytillverkad sushi baserad på råvaror av god kvaliet utgör låg risk ur listeriasynpunkt. Eventuella övriga skadliga mikroorganismer drabbar i första hand modern, inte fostret. Välj fisk som vi inte avråder från i "fisklistan" ovan.

    Länkar också, så ser ni vart jag tog det ifrån: www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV

    och även:

    För rå obehandlad fisk är risken för skadliga halter av listeria låg om fisken har hanterats hygienskt tillfredsställande. Fisken blir ofräsch innan eventuell listeria hinner växa till högre halter.

    www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV

    Övertygade mig i alla fall, det här har inte stått tidigare. Då har det stått att man avråder från rå fisk öht. Jag jobbar med kost o hälsa och skulle aldrig riskera mitt barns hälsa, men med de här råden kände jag mig trygg. Välj alltså bort färdiglagad plastförpackad sushi i livsmedelsbutik och välj sushi från fräscha restauranger där de gör den nylagad och med fisk som är ok av andra skäl. Dvs laxen är OK! Sen gör alla som de vill, men för mig är just den råa fisken lite av grejen med sushi, annars kan jag lika gärna va utan...

Svar på tråden Snuttiz83's coola vänner