Vi har en smaskig couscous-sallad som "standardbjudmat". Den innehåller förutom couscous kikärtor, kidnybönor (eller cannolinibönor för omväxling), coctailtomater, rödlök, fetaost, kalamataoliver, ruccolasallad, rädisor (salt och peppar) och gärna ägghalvor på toppen för extra mättnad. Man kan förstås ha i vad som helst man tycker är gott.
Till salladen har vi en dressing gjord på dijonsenap, körvel, vitvinsviäger och olivolja (först blandar man 1 del senap och en del vinäger och sedan vispar man i ca 2-3 delar olja, lite i taget så blir dressingen "majonäslik"). Väldigt smaksigt och fräscht
Min styvfar tycker salladen är vacker
Vill man ha mera "mastig mat" brukar vi bjuda på ugnstekt paprika fylld med "quornfärssås" och potatisgratäng.
Båda rätterna är enkla på så vis att man kan förbereda dem innan gästerna kommer och så får de klara sig själva i eller utanför ugnen tills det är dags att servera.